Μία πολύ σημαντική νίκη, την όγδοη της καριέρας του και την δεύτερη του μέσα στο 2018, πέτυχε ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) στο Ράλλυ Πορτογαλίας! Ο Βέλγος κατάφερε να ελέγξει με άνεση τον ανταγωνισμό στο τελευταίο σκέλος του αγώνα και έφυγε από την Ιβηρική χερσόνησο με το απόλυτο, παρά έναν, των βαθμών, βλέποντας τους μεγάλους του αντιπάλους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) και Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) να παραμένουν στο μηδέν.

Σε έναν αγώνα που αποδείχτηκε σκληρότερος του αναμενομένου, ο Neuville απέφυγε τα λάθη και έφτασε, εν τέλει, εύκολα στη νίκη που τον έκανε να αποσπαστεί 19 βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα, από τον πρωταθλητή Sebastien Ogier.

Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσαν οι οδηγοί της M-Sport Ford,  Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) και Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC), στην καλύτερη του φετινή εμφάνιση ο πρώτος και στο πρώτο βάθρο της καριέρας του ο δεύτερος.

Μάχη προέκυψε για την τέταρτη θέση, η οποία τελικά κρίθηκε «στα χαρτιά» όταν οι οργανωτές «ισοφάρισαν» την ποινή που έδωσαν στον Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) για επαφή με αχυρόμπαλες, με αντίστοιχη στον νικητή της power stage Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC). Ο Ισπανός ήταν ο νικητής στην άτυπη μονομαχία, χωρίς ωστόσο να προσφέρει βαθμούς για την ομάδα του στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, αφού η Hyundai δεν τον δήλωσε για τον συγκεκριμένο αγώνα. Ο Lappi προσέθεσε στο ενεργητικό του ακόμα μια καλή εμφάνιση και βάζει ισχυρή υποψηφιότητα για βάθρα στους επόμενους αγώνες.

Τα Citroen C3 WRC των  Mads Ostberg και Craig Breen ακολούθησαν χωρίς να εντυπωσιάσουν, μπροστά από τον νικητή της κατηγορίας WRC2 Pontus Tidemand (Skoda Fabia R5) που επικράτησε ακόμα μια φορά, παρά το κλατάρισμα που είχε την πρώτη ημέρα και τον έριξε πίσω στην κατάταξη.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ παραμένει στο χώμα, με το σκληρότερο αγώνα του θεσμού, ελλείψει Ακρόπολις, το Ράλλυ Σαρδηνίας να ακολουθεί.

Κείμενο: Νίκος Τσακνιάς

Τελικά Αποτελέσματα:

Από Harris