Με τις καιρικές συνθήκες να παίζουν σημαντικό ρόλο ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του Ράλλυ Σαρδηνίας. Η βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα στις ειδικές, η λάσπη σε πολλά σημεία αλλά και η ομίχλη που έκανε την εμφάνιση της, δυσκόλεψαν το έργο των οδηγών, με την εμπειρία να γίνεται ο πρώτος παράγοντας για διάκριση.

Σε αυτές τις μεταβαλλόμενες συνθήκες ο πρωταθλητής Sebastien Ogier με το Ford Fiesta WRC της M-Sport ήταν αυτός που ξεχώρισε, κάνοντας τη διαφορά στη μεγαλύτερη ειδική του απογευματινού loop, παίρνοντας το προβάδισμα και κρατώντας το μέχρι την ολοκλήρωση του σκέλους.

Αυτός που ήταν πιο γρήγορος στο πρωινό loop ήταν ο Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) που εγκατέλειψε άδοξα την προσπάθεια του στην έβδομη ειδική προδομένος από το κιβώτιο ταχυτήτων του αυτοκινήτου του. Την καταδίωξη του πρωταθλητή ανέλαβε σε εκείνο το σημείο ο team-mate του και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) που αν δεν υπερέβαλλε στην τελευταία ειδική της ημέρας, ευτυχώς χωρίς περαιτέρω συνέπειες για τον ίδιο, θα απείχε λιγότερα από τα 19 δευτερόλεπτα που τον χωρίζουν από την κορυφή.

Τα Toyota Yaris WRC των Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi μονομαχούν για την τρίτη θέση, χωρίς να μπορούν να απειλήσουν τους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Το τρίτο Yaris της παρέας, αυτό του Ott Tanak έμεινε παρκαρισμένο στην άκρη του δρόμου μετά από ανώμαλη προσγείωση σε άλμα που προκάλεσε βλάβη στο σύστημα ψύξης. Ο Εσθονός διεκδικούσε μέχρι εκείνο το σημείο τη δεύτερη θέση από τον Neuville και βλέπει πλέον τις ελπίδες του για τον τίτλο να εξανεμίζονται… Την ίδια τύχη είχε και ο νεαρός Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) που βγήκε εκτός δρόμου, ενώ κρατούσε πίσω του τα Yaris με τις φινλανδικές σημαίες.

Οι Mads Ostberg (Citroen C3 WRC), Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC) και Craig Breen (Citroen C3 WRC) ακολουθούν χωρίς να εντυπωσιάσουν, με τον Elfyn Evans να μένει πολύ πίσω από την πρώτη δεκάδα όταν έσπασε το ψαλίδι του Fiesta του και σταμάτησε στη δεύτερη ειδική να το επισκευάσει.

Η δεύτερη ημέρα στη Σαρδηνία αναμένεται στεγνή και η ειδική Monte Lerno αναμένεται να κρίνει το αποτέλεσμα!

Κείμενο: Νίκος Τσακνιάς

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους:

Από Harris