Φινάλε Grand-Guignol αναμένεται να έχουμε στο Ράλλυ Σαρδηνίας! Οι δύο κορυφαίοι οδηγοί της χρονιάς και φαβορί για τον τίτλο Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) και Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) θα δώσουν στα 42 αγωνιστικά χιλιόμετρα που απομένουν μέχρι τον τερματισμό τον υπέρ πάντων αγώνα για την τελική επικράτηση, με τη διαφορά που τους χωρίζει να μην ξεπερνά τα 4 δευτερόλεπτα στην ανασυγκρότηση του δεύτερου σκέλους! Οι δυό τους θέλουν όσο τίποτα τη νίκη, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, αν και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ρισκάρουν, καθώς μια πιθανή εγκατάλειψη θα είναι καταστροφή για αμφότερους!

Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai κατάφερε να «μαζέψει» τη διαφορά στην καθοριστική ειδική του Monte Lerno, όπου ο μεγάλος του αντίπαλος Sebastien Ogier πιάστηκε στον ύπνο ελαττώνοντας το ρυθμό του πέραν του επιτρεπομένου. Τα σχεδόν 4 δευτερόλεπτα που τους  χωρίζουν αποτελούν ελάχιστη διαφορά σε ένα τέτοιο ράλλυ και αναμένονται ομηρικές μάχες στις 4 τελευταίες ειδικές!

Η ενδοοικογενειακή κόντρα των Toyota Yaris WRC για την τρίτη θέση έληξε άδοξα στην απλή διαδρομή προς το Alghero μετά το πέρας των ειδικών! Εκεί το αγωνιστικό του Jari-Matti Latvala σταμάτησε να λειτουργεί απογοητεύοντας για ακόμα έναν αγώνα τον άτυχο Φινλανδό που μέχρι εκείνο το σημείο κρατούσε πίσω του με κάθε τρόπο τον ομόσταβλο του Esapekka Lappi. Ο νεαρός σκανδιναβός δεν θα χρειαστεί έτσι να παλέψει για το βάθρο, αν και δεν θα ήθελε να το κατακτήσει με τέτοιο τρόπο.

Ωραία είναι η μονομαχία για την τέταρτη πλέον θέση, με τον Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC) να ξεπερνά τον Mads Ostberg (Citroen C3 WRC), τη διαφορά όμως των δύο να μην ξεπερνάει σε κανένα σημείο του δεύτερου σκέλους τα 5 δευτερόλεπτα, με τον Νορβηγό να θέλει να ανακτήσει τη θέση του!

Ο Craig Breen (Citroen C3 WRC) σε έναν ήσυχο αγώνα ακολουθεί στην έκτη θέση χωρίς να απειλεί, ενώ στις βαθμολογούμενες θέσεις βρίσκονται τα Yaris των Latvala και Tanak που συνεχίζουν με rally2, πίσω από τον πρωτοπόρο της κατηγορίας WRC2 Jan Kopecky (Skoda Fabia R5).

Μένουμε στις μύτες των ποδιών μας για την τελευταία ημέρα του Ράλλυ Σαρδηνίας και ας κερδίσει ο καλύτερος!

Κείμενο: Νίκος Τσακνιάς

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους:

Από Harris