Με τα τρία Toyota Yaris WRC να πρωταγωνιστούν στα δάση της Φινλανδίας ολοκληρώθηκε το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ των 1000 λιμνών. Δεν ήταν μόνο ο Ott Tanak, που διατήρησε άνετα την πρωτοπορία κερδίζοντας ειδικές και ανεβάζοντας τη διαφορά από τον δεύτερο στα 39 δευτερόλεπτα, αλλά και οι Jari- Matti Latvala και Esapekka Lappi, με τον πρώτο να πιέζει ασφυκτικά τον Mads Ostberg (Citroen C3 WRC), φτάνοντας σε απόσταση βολής από τη δεύτερη θέση και τον έτερο να σημειώνει χρόνους κορυφής ανεβαίνοντας τέταρτος στην ανασυγκρότηση.

Η έκπληξη του πρώτου σκέλους, ο Ostberg, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των Yaris, χάνοντας έδαφος, και δύσκολα θα καταφέρει να υπερασπιστεί τη θέση του, την τελευταία ημέρα του ράλλυ από τον Latvala.

Τον πέμπτο Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC), ακολουθούν τα τρία Ford Fiesta WRC των Teemu Suninen, Sebastien Ogier και Elfyn Evans, με τον πρωταθλητή να αναμένεται να δεχτεί φυσιολογικά χείρα βοηθείας από τους συναδέλφους του στη μάχη του για τον τίτλο.

Οι Craig Breen (Citroen C3 WRC) και Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) συμπληρώνουν την πρώτη 10αδα, με τον Βέλγο να εύχεται στραβοπάτημα των πρωτοπόρων για να μπορέσει να συγκεντρώσει τους βαθμούς που θα τον κάνουν να διατηρήσει ικανοποιητική διαφορά από τον Ogier στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Τα λίγα χιλιόμετρα του τελευταίου σκέλους του Ράλλυ Φινλανδίας δεν υπόσχονται συνταρακτικές αλλαγές στην κατάταξη, με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται στη μάχη της δεύτερης θέσης αλλά και στην power stage του αγώνα, που αποτελεί μια από τις πιο θεαματικές ειδικές του πρωταθλήματος!

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris