Κερδίζοντας όλες πλην μιας τις ειδικές του πρώτου σκέλους του Ράλλυ Γερμανίας ο Ott Tanak με το Toyota Yaris WRC της ομάδας του Tommi Makinen απέκτησε προβάδισμα θέτοντας ισχυρή υποψηφιότητα για τη νίκη σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ασφάλτινους αγώνες του WRC. Ο Εσθονός αντιστάρ ήταν συνεχώς ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό καταφέρνοντας να αποσπαστεί 12 δευτερόλεπτα από τον πρωταθλητή Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) στο τέλος της ημέρας.

Το δεύτερο σκέλος διεξάγεται στις στρατιωτικές περιοχές της Panzerplatte, δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο και μπορεί να φέρει ανατροπές! Τα 12 δευτερόλεπτα που χωρίζουν τους δύο πρώτους δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση διαφορά ασφαλείας, με τον δεύτερο Sebastien Ogier να θέλει τη νίκη για να πλησιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Γάλλος οδηγός της ομάδας του Malcolm Wilson έχει ως πρώτιστο στόχο να κρατήσει πίσω του τον μεγάλο του αντίπαλο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) που ακολουθεί στην τρίτη θέση.

Το μαξιλαράκι ασφαλείας των 15 δευτερολέπτων που τους χωρίζει μπορεί εύκολα να εξατμιστεί στην Panzerplatte, με τους δύο να αποφεύγουν τα περιττά ρίσκα αφού η εγκατάλειψη απαγορεύεται για αυτούς.

Ωραία μάχη διεξάγεται πιο πίσω με τους Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC), Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC), Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) και Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) να έχουν βάλει στόχο την τέταρτη θέση, αλλάζοντας συνεχώς θέσεις μεταξύ τους, με φόντο το πάνω χέρι στη μάχη των κατασκευαστών.

Τα δύο Citroen των Craig Breen και Mads Ostberg απογοητεύουν μακριά από τη μάχη, έχοντας ως ελαφρυντικό την ξαφνική μπόρα που έπιασε αυτούς και τον Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) πριν ολοκληρώσουν την τρίτη ειδική. Ελαφρυντικό δεν έχει για ακόμα έναν αγώνα ο Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) που είναι μακριά από τον καλό του εαυτό.

Όλα τα φώτα στραμμένα στην Panzerplatte το Σάββατο, μια ειδική που θα κρίνει πολλά στην εξέλιξη του Ράλλυ Γερμανίας.

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Κείμενο: Χάρης Κλαμούρης

Φωτογραφίες: Νίκος Τσακνιάς

Από Harris