Το Ράλλυ Γερμανίας δεν είναι ο κλασικός ασφάλτινος αγώνας που συναντάμε σε άλλες χώρες. Στην πραγματικότητα είναι τρία διαφορετικά ράλλυ συμπτυγμένα σε ένα, αφού η επιφάνεια που διεξάγεται μεταβάλλεται διαρκώς. Από τους στενούς φιδωτούς δρόμους ανάμεσα στους αμπελώνες, σε τσιμεντόδρομους οριοθετημένους με τα περίφημα “hilkensteins” μέσα στις στρατιωτικές περιοχές της Panzerplatte, αλλά και σε επαρχιακούς δρόμους στα λιβάδια της περιοχής, το Ράλλυ Γερμανίας αποτελεί έναν ιδιαίτερα περίπλοκο αγώνα όσον αφορά το στήσιμο του αυτοκινήτου και την επιλογή των ελαστικών. Αν προστεθούν σε αυτά και οι άστατες αυτό τον καιρό καιρικές συνθήκες γύρω από το Τρίερ, κάνουν την πρόβλεψη για το νικητή έως αδύνατη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν 4 διαφορετικοί νικητές στις τελευταίες 5 εκδόσεις του Ράλλυ, με τους τέσσερις αυτούς οδηγούς να συγκαταλέγονται στα φαβορί για τη νίκη και φέτος! Ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) θέλει να διατηρήσει το καθαρό προβάδισμα του στη βαθμολογία, ο Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) θέλει να ψαλιδίσει τη διαφορά, ενώ ο περσινός νικητής Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) θέλει να επανέλθει δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου. Δίπλα σε αυτούς ο πάντα δυνατός στην άσφαλτο Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) θα προσπαθήσει με την απόδοση του να διατηρήσει τη θέση του στην ομάδα και τη νέα χρονιά.

Δεκαοκτώ ειδικές διαδρομές περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, με την δράση να ξεκινάει με την υπερειδική στο Saint Wendel την Πέμπτη 16/8 το απόγευμα και να συνεχίζεται στους αμπελώνες γύρω από τον ποταμό Mosel και στις στρατιωτικές ζώνες της Panzerplatte το τριήμερο 17-19 Αυγούστου.

 

Από Harris