Με όπλο του την αξιοπιστία του Toyota Yaris WRC, παρά την απόλυτη ταχύτητα, ο Ott Tanak κατάφερε να ανεβεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ράλλυ Τουρκίας, τον πιο σκληρό αγώνα των τελευταίων ετών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ! Οι γείτονες έφεραν στο θεσμό έναν αγώνα αντίστοιχο με τα παλιά καλά Ακρόπολις και ευελπιστούν με δυνατά τους χαρτιά τη φιλοξενία και τον χαρακτήρα του ράλλυ να παραμείνουν στο WRC!

O Εσθονός οδηγός της ομάδας του Tommi Makinen σημείωσε την τρίτη του σερί νίκη στο πρωτάθλημα, εκμεταλλευόμενος τις εγκαταλείψεις των Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) και Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) και μπήκε πολύ δυνατά ανάμεσα τους στη διεκδίκηση του τίτλου!

Το τρίτο σκέλος του αγώνα δεν επιφύλασσε εκπλήξεις, με τα Toyota των Ott Tanak και Jari-Matti Latvala να διατηρούν τις θέσεις τους και να τερματίζουν σε παράταξη στις δύο πρώτες θέσεις, τον Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC) να σημειώνει το πρώτο του φετινό βάθρο, τους  Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) και Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα, τον Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) να κάνει φυσιολογικά στην άκρη για να μπει στη 10αδα ο Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC).

Το μοναδικό ενδιαφέρον της τελευταίας ημέρας ήταν η power stage του Ράλλυ και το πώς θα διαμορφωνόταν οι ισορροπίες στη βαθμολογία μετά από αυτήν. Οι Thierry Neuville και Sebastien Ogier ήταν αυτοί που πήραν αυξημένα ρίσκα, μη έχοντας άλλωστε κάτι να χάσουν, με τον Βέλγο να επικρατεί του Γάλλου πρωταθλητή και να συλλέγει πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Με 3 αγώνες να απομένουν και τους τρεις διεκδικητές σε απόσταση βολής, ο ψυχολογικός τομέας και τα mind games θα βγουν στο προσκήνιο, με το ενδιαφέρον για το WRC να έχει εκτοξευθεί στα ύψη!

Στα υπόλοιπα αξιοσημείωτα του Ράλλυ Τουρκίας, η 6η θέση του γερόλυκου Henning Solberg με Skoda Fabia R5, που έδειξε ότι τέτοιοι αγώνες απαιτούν εμπειρία, η επικράτηση του Jan Kopecky με ίδιο αυτοκίνητο στο WRC2 που τον φέρνει πολύ κοντά στο πρωτάθλημα, και η κατάκτηση του τίτλου των Juniors από τον Emil Bergkvist (Ford Fiesta R2T)!

Η μάχη συνεχίζεται στα δάση της Ουαλίας στις αρχές Οκτωβρίου και οι μέρες δεν περνάνε!

Τελικά Αποτελέσματα:

Κείμενο: Χάρης Κλαμούρης

Από Harris