Η Τουρκία επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ μετά από 8 χρόνια απουσίας, με έναν αγώνα διαφορετικό, σε πολύ όμορφες αλλά παράλληλα απαιτητικές, για αυτοκίνητα και πληρώματα, ειδικές διαδρομές! Η πόλη του Μαρμαρά θα φιλοξενήσει τον 10ο γύρο του θεσμού και το Ράλλυ Τουρκίας αναμένεται να είναι το πιο σκληρό του πρωταθλήματος! Οι χωμάτινοι δρόμοι στην περιοχή, με τις τεράστιες πέτρες στο οδόστρωμα επιφυλάσσουν παγίδες στους οδηγούς που θα δυσκολευτούν να αποφύγουν τα κλαταρίσματα. Σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες τις ημέρες του αγώνα, προβλέπεται πραγματική «κόλαση» για ανθρώπους και μηχανές!

Οι τρεις διεκδικητές του τίτλου, Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC), Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) και Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) θα έχουν τον πρώτο λόγο στην υπόθεση νίκη, αν και ξεκινούν με μειονέκτημα έναντι των υπολοίπων, το καθάρισμα του δρόμου που αναμένεται να στοιχίσει ιδιαίτερα στον πρώτο. Οι οδηγοί της Toyota Esapekka Lappi και Jari-Matti Latvala αποτελούν τα αουτσάιντερ της μάχης, που αν αποδειχτεί αγώνας επιβίωσης όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και μπορεί να δούμε εκπλήξεις!

Δεκαεπτά είναι οι ειδικές διαδρομές του Ράλλυ, με την πρώτη δύσκολη ημέρα να φαντάζει ως η πιο κρίσιμη για την έκβαση του αποτελέσματος.

Από Harris