Ο πρωταθλητής Sebastien Ogier βροντοφώναξε «παρών» στα δάση της Ουαλίας και επέστρεψε δυναμικά στη διεκδίκηση ενός ακόμα τίτλου. Ο Γάλλος οδηγός της M-Sport οδήγησε το Ford Fiesta WRC στην 4η φετινή του νίκη και συμπλήρωσε 5 πρώτες θέσεις στο άλλοτε RAC, όντας πλέον ο πολυνίκης του αγώνα-θρύλου!

Η 44η νίκη του Ogier δεν ήταν η ευκολότερη της καριέρας του. Χρειάστηκε να παλέψει σκληρά με τον αναγεννημένο Jari-Matti Latvala που σημείωσε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στο τιμόνι του Toyota Yaris WRC. Οι δυο τους μπήκαν στο τελευταίο σκέλος του Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας με τη μεταξύ τους διαφορά μόλις να ξεπερνάει τα τέσσερα δευτερόλεπτα. Ο Φινλανδός ήταν ταχύτερος του «πεντάκις» στις δύο πρώτες ειδικές της ημέρας, συμπεριλαμβανόμενης της power stage παίρνοντας το προβάδισμα, όμως ο πρωταθλητής απάντησε στις τρεις επόμενες σημειώνοντας μια νίκη-κλειδί στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του WRC Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) κέρδισε θέσεις την Κυριακή, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις από την έξοδο του την δεύτερη ημέρα και κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος έχοντας πάντα τον πρώτο λόγο, δύο ράλλυ πριν το τέλος της χρονιάς. Ο Βέλγος τερμάτισε πέμπτος, πίσω από τους πολύ καλούς στην Ουαλία Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) και Craig Breen (Citroen C3 WRC). Την πρώτη 8αδα συμπλήρωσαν οι Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC), Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC) και Mads Ostberg (Citroen C3 WRC), ενώ ο Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) που τερμάτισε εκτός 10αδας, διατηρήθηκε στη μάχη του τίτλου, συλλέγοντας 4 σημαντικούς πόντους στην power stage.

Τον ανταγωνισμό στο WRC2 διέλυσε ο 18χρονος οδηγός της Skoda Kalle Rovanpera που περιόρισε σημαντικά τις ελπίδες του Pontus Tidemand (Skoda Fabia R5), που ολοκλήρωσε δεύτερος, για έναν δεύτερο συνεχόμενο τίτλο.

Τελικά Αποτελέσματα:

Από Harris