Στις λασπωμένες ειδικές του Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας συνεχίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με το ενδιαφέρον για τον τίτλο να έχει κορυφωθεί, 3 «στροφές» πριν το τέλος! Η χρονική μετατόπιση του αγώνα στις αρχές Οκτωβρίου άφηνε περιθώρια για περισσότερο στεγνό οδόστρωμα από ότι έχουμε συνηθίσει, η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, με το Ράλλυ να διατηρεί τον «λασπωμένο» χαρακτήρα του.

Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον όλων των εμπλεκομένων επικεντρώθηκε στις μεταγραφές εν όψει 2019, με την πιο ηχηρή, αυτή του 5 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Sebastien Ogier από την M-Sport στη Citroen να έχει ήδη ανακοινωθεί, τα φώτα πέφτουν πάλι στους 3 μονομάχους του πρωταθλήματος!

Οι τρεις διεκδικητές Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC), Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) και Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) θα προσπαθήσουν ακόμα μια φορά να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση έναντι των αντιπάλων τους, με το ψυχολογικό κομμάτι της προετοιμασίας τους να αποκτά όλο και σημαντικότερο ρόλο όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της χρονιάς. Ο Εσθονός οδηγός της Toyota έχει το ψυχολογικό αβαντάζ μετά τις συνεχείς νίκες του στους 3 τελευταίους αγώνες, ο Βέλγος διατηρεί τον πρώτο λόγο αφού παραμένει επικεφαλής της βαθμολογίας και ο Γάλλος πολυπρωταθλητής δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη.

Με στόχο το ψηλότερο σκαλί του βάθρου θα αγωνιστεί ο περσινός νικητής Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) που αγωνίζεται εντός έδρας, αλλά και οι οδηγοί της Toyota Esapekka Lappi και Jari-Matti Latvala. Οι εκπλήξεις δεν αποκλείονται και μην παραξενευτείτε αν δείτε ψηλά στην κατάταξη τους Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC), Craig Breen (Citroen C3 WRC), Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) και Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC).

Η δράση ξεκινάει την Πέμπτη το βράδυ με την καθιερωμένη υπερειδική που συναντάμε στους περισσότερους πλέον αγώνες του WRC ενώ θα κορυφωθεί στα δάση της Ουαλίας σε ένα γεμάτο τριήμερο.

 

Από Harris