Με τον Ott Tanak και το Toyota Yaris WRC να επιβεβαιώνουν την υπεροχή τους στις χωμάτινες επιφάνειες, τουλάχιστον στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του Ράλλυ Καταλωνίας. Ο Εσθονός που δεν λέει με τίποτα να εγκαταλείψει την υπόθεση τίτλος, ήταν καταιγιστικός στις χωμάτινες ειδικές της Παρασκευής και δημιούργησε διαφορά σχεδόν μισού λεπτού από τους αντιπάλους του. Πήρε από νωρίς το προβάδισμα και πίεσε όσο χρειαζόταν για να έχει προβάδισμα στις δύσκολες και βρεγμένες, όπως αναμένεται, ασφάλτινες διαδρομές του δεύτερου σκέλους.

Πίσω από τον οδηγό της Toyota η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως ρευστή! Οι Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) και Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) που ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση οδήγησαν χωρίς λάθη και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την πολύ καλή σειρά εκκίνησης τους. Ταχύτερος των δύο στο χώμα ήταν ο 9ακις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Loeb (Citroen C3 WRC) που τους κυνηγάει σε απόσταση αναπνοής, με τον Γάλλο πολυνίκη του αγώνα να πληρώνει το λάθος του στην υπερειδική της Πέμπτης που του κόστισε περισσότερα από 10 δευτερόλεπτα. Ανανεωμένος τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται και ο Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) που οδήγησε ταχύτατα και θεαματικά, όμως είχε κλατάρισμα που τον περιόρισε στην πέμπτη θέση της κατάταξης.

Οι διεκδικητές του τίτλου Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) και Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) περιορίστηκαν στην 7η και 9η θέση της κατάταξης λίγο πριν τα αυτοκίνητα τους φορέσουν την ασφάλτινη τους περιβολή, έχοντας να αντιμετωπίσουν το χρονοβόρο καθάρισμα του οδοστρώματος. Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι, που έχουν μπροστά τους τον Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) και τον Craig Breen (Citroen C3 WRC), αντίστοιχα, έχουν τεράστια ψυχολογική φόρτιση και δεν θέλουν με τίποτα να υποπέσουν σε μοιραίο λάθος. Δεν απέφυγαν και οι δύο «τις στιγμές τους», ο Γάλλος στην 3η ειδική του αγώνα όπου είχε μικροέξοδο από το δρόμο με ελάχιστες χρονικές συνέπειες, και ο Βέλγος στο shakedown όπου τούμπαρε το αυτοκίνητο του το οποίο, ευτυχώς για αυτόν, οι μηχανικοί της ομάδας του το έκαναν «καινούργιο» πριν την εκκίνηση.

Την πρώτη 10αδα κλείνει ο Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) που υπέπεσε σε αρκετά λάθη κατά τη διάρκεια του αγώνα, μπροστά από τον τρίτο οδηγό της M-Sport Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) που δεν ήταν ανταγωνιστικός.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει 7 βρεγμένες, ασφάλτινες ειδικές διαδρομές που μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω στην κατάταξη!

Κείμενο: Χάρης Κλαμούρης

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris