Σε μια κλωστή κρέμεται η υπόθεση νίκη στο Ράλλυ Καταλωνίας, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, μετά την ολοκλήρωση του απαιτητικού δεύτερου σκέλους που έκρυβε εκπλήξεις!

Η βροχή που έπεφτε κατά τη διάρκεια της ημέρας στις ειδικές διαδρομές ανατολικά του Salou, αλλά και η λάσπη με την οποία γέμισε ο δρόμος από τις αμέτρητες «μπούκες» των οδηγών, έφεραν ανακατατάξεις στα αποτελέσματα.

Μεγάλος άτυχος για ακόμα έναν αγώνα στάθηκε ο μέχρι πρότινος επικεφαλής Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) που είχε κλατάρισμα, έχασε περισσότερο από ενάμισι λεπτό και κάθε ελπίδα για τη νίκη και κατ’ επέκταση τον τίτλο. Η υποχώρηση του Εσθονού στην 8η θέση άφησε ελεύθερο το πεδίο σε 6 οδηγούς να μονομαχήσουν για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με την απόσταση μεταξύ πρώτου και έκτου να μην ξεπερνά τα 18 δευτερόλεπτα!

Ο Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) είναι αυτός που ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, πιέζοντας αρκετά στις πονηρές συνθήκες και κάνοντας πολύ καλές επιλογές ελαστικών. Ο Φινλανδός που δείχνει αναγεννημένος δηλώνει έτοιμος για την πρώτη του νίκη μετά από πολύ καιρό παρά το γεγονός ότι τον καταδιώκουν δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές!

Οι Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) και Sebastien Loeb (Citroen C3 WRC) επιστράτευσαν την εμπειρία τους στις πολύ “tricky” συνθήκες των ειδικών διαδρομών και διεκδικούν με αξιώσεις τη νίκη, απέχοντας από την κορυφή 5 και 8 δευτερόλεπτα, αντίστοιχα.

Σε απόσταση βολής παραμένει και ο Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) που σημείωσε πολύ καλούς χρόνους στο βρεγμένο, αλλά και ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) που έκανε την αντεπίθεση του στο απογευματινό loop των ειδικών, θέλοντας να μείνει σε επαφή με τους πρώτους. Αντίθετα, υποχώρησε στα δεύτερα περάσματα των διαδρομών ο Dani Sordo (Hyundai i20 WRC), μη μπορώντας να πιέσει όπως θα ήθελε κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Ο Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) ανέβηκε στην έβδομη θέση της κατάταξης μπροστά από τον Tanak, ενώ την δεκάδα κλείνουν οι Craig Breen (Citroen C3 WRC) και Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC).

Όλα μπορούν να συμβούν στις τέσσερις τελευταίες ειδικές του Ράλλυ Καταλωνίας, ενώ δεν αποκλείονται και οι τακτικές, ενόψει του τελευταίου αγώνα στην Αυστραλία!

Κείμενο: Χάρης Κλαμούρης

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris