Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στις ειδικές του δεύτερου σκέλους ο Ott Tanak πέρασε επικεφαλής του Ράλλυ Αυστραλίας! Ο Εσθονός κέρδισε τις 6 από τις 10 ειδικές της ημέρας και δημιούργησε διαφορά από τους αντιπάλους του, κάνοντας το καθήκον του και εξαντλώντας τις ελπίδες που του έχουν απομείνει για τον τίτλο.

Τον καταιγιστικό ρυθμό του οδηγού της Toyota δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν σε κανένα σημείο του σκέλους οι ανταγωνιστές του που μοιραία υποχώρησαν στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Ο Jari-Matti Latvala με το δεύτερο Yaris είναι αυτός που συμπληρώνει το προσωρινό 1-2 για την ομάδα του Tommi Makinen που βλέπει το πρωτάθλημα των κατασκευαστών να πλησιάζει!

Τη δεύτερη θέση από τον Φινλανδό διεκδικεί με αξιώσεις ο Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC) που θέλει όσο τίποτα ένα αποτέλεσμα στο βάθρο για να διατηρήσει τη θέση του στο «τσίρκο» του WRC και τη νέα χρονιά. Τα Citroen που βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις την πρώτη ημέρα, λόγω και της πολύ καλής θέσης εκκίνησης τους, υποχώρησαν φυσιολογικά. Ο Mads Ostberg ακολουθεί στην τέταρτη θέση, αισθανόμενος καυτή την ανάσα του Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) που σημείωσε εξαιρετικούς χρόνους στις ειδικές του Σαββάτου, ενώ ο Craig Breen το «παράκανε» και στράβωσε τον πίσω αριστερό τροχό του C3 WRC, χάνοντας πολύ χρόνο και υποχωρώντας στη 10η θέση.

Αυτή η υποχώρηση του Ιρλανδού, έφερε τον Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) σε θέση τίτλου! Με την έκτη θέση της κατάταξης στην οποία αναρριχήθηκε ο 5ακις πρωταθλητής, και με τον Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) δύο «σκαλιά» πίσω του, ανήμπορος να τον φτάσει, ο Γάλλος οδηγός της ομάδας του Wilson κατακτά το πρωτάθλημα, αδιαφορώντας για την εξέλιξη της power stage του αγώνα. Ας μην προτρέχουμε βέβαια, αφού το Ράλλυ Αυστραλίας έχει αρκετό δρόμο ακόμα, ο καιρός αναμένεται βροχερός την Κυριακή με ότι συνεπάγεται αυτό και η τύχη δεν γνωρίζουμε σε ποιόν χρωστάει και σε ποιανού το πλευρό θα σταθεί.

Έβδομος, μεταξύ των δύο εκ των τριών διεκδικητών του τίτλου βρίσκεται ο Elfyn Evans, με στόχο να διατηρήσει τον Neuville πίσω του, ενώ στην ένατη θέση ακολουθεί ο Teemu Suninen που πλέον περιορίζεται στο να «μαθαίνει» το ράλλυ.

Ένα σκέλος απομένει για να γνωρίζουμε τους πρωταθλητές του 2018! Ποιοι θα τα καταφέρουν; Υπομονή μερικές ώρες…

Κείμενο: Χάρης Κλαμούρης

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris