Η τελευταία πράξη της χρονιάς για το WRC γράφεται στις 15-18 Νοεμβρίου στην Αυστραλία. Στην άλλη άκρη του κόσμου θα αναμετρηθούν οι καλύτεροι οδηγοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και την Κυριακή το πρωί θα γνωρίζουμε τους νέους πρωταθλητές τόσο στην κατηγορία των οδηγών, όσο και σε αυτή των κατασκευαστών.

Όλα τα φώτα στις ειδικές της Αυστραλίας θα είναι στραμμένα στους τρεις διεκδικητές του πρωταθλήματος οδηγών. Οι Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) και Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) σε ρόλο φαβορί, με τη μεταξύ τους διαφορά στη βαθμολογία να είναι μόλις 3 πόντοι, αλλά και ο Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) σε ρόλο αουτσάιντερ θα τα δώσουν όλα για να μην πάνε χαμένοι οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς. Όλοι τους το θέλουν πολύ, ο θρόνος του πρωταθλητή όμως χωράει μόνο έναν. Η βαθμολογική κατάσταση είναι τέτοια που αναμένεται να περιορίσει τους υπόλοιπους οδηγούς σε ρόλο υποστηρικτικό των τριών. Μακάρι ο τίτλος να κριθεί στις ειδικές διαδρομές και όχι στα στρατηγεία των ομάδων…

Αντίστοιχη θα είναι η μάχη και στους κατασκευαστές με τις Toyota, Hyundai και M-Sport να έχουν βάσιμες ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Tommi Makinen έχει τον πρώτο λόγο, χωρίς τίποτα να αποκλείεται.

Ο καιρός αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, αφού οι βροχοπτώσεις που είναι εξαιρετικά πιθανές για την Παρασκευή αναμένεται να περιορίσουν το μειονέκτημα των πρώτων στο δρόμο, και ειδικά του πρώτου της βαθμολογίας Sebastien Ogier. 24 είναι οι ειδικές διαδρομές του αγώνα και διεξάγονται μεταμεσονύκτιες ώρες Ελλάδος. Ας ελπίσουμε ότι το ξενύχτι θα αξίζει!

Από Harris