Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους του Ράλλυ Μόντε Κάρλο οι διεκδικητές της νίκης έμειναν δύο. Ο Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) έχασε την επαφή από τους Sebastien Ogier (Citroen C3 WRC) και Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) από τις πρωινές ειδικές, ενώ στη συνέχεια ένα κλατάρισμα τον έστειλε μακριά και από το βάθρο . Οι δύο μεγάλοι ανταγωνιστές του πρωταθλήματος του 2018 θα λύσουν μόνοι τους πλέον τις διαφορές τους στα δύο σκέλη του αγώνα που απομένουν, και αυτός που θα είναι πιο γρήγορος, που θα κάνει τις καλύτερες επιλογές ελαστικών και που θα έχει την τύχη με το μέρος του θα κερδίσει. Ο Neuville ήταν αυτός που πήρε το προβάδισμα από τον Tanak μετά την πρώτη ειδική της ημέρας που διεξήχθη (η πρώτη προγραμματισμένη ακυρώθηκε λόγω κόσμου) και το διατήρησε μέχρι την 7η διαδρομή του αγώνα, όπου έχασε μια διασταύρωση και μαζί περισσότερα από 20 δευτερόλεπτα. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Ogier, που ροκάνιζε μέχρι τότε τη διαφορά, να περάσει μπροστά και να ολοκληρώσει το σκέλος επικεφαλής, παρά την αντεπίθεση του Βέλγου στην τελευταία ειδική. Η διαφορά τους μετά το πέρας του μισού σχεδόν αγώνα είναι μόλις 2 δευτερόλεπτα υπέρ του πρωταθλητή και η συνέχεια αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα!

Ωραία μονομαχία εξελίσσεται και για την τελευταία θέση του βάθρου με αρκετούς διεκδικητές. Ο Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) την κατέχει προσωρινά, ανεβάζοντας εμφανώς το ρυθμό του και θυμίζοντας κάτι από τον παλιό καλό Mikkelsen! Οι Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) και Sebastien Loeb (Hyundai i20 WRC) που ακολουθούν κέρδισαν αμφότεροι ειδικές διαδρομές και απέχουν απόσταση μικρότερη των 10 δευτερολέπτων από τον Νορβηγό.  Ο Γάλλος 7 φορές νικητής του αγώνα, που έκανε διαφορετικές επιλογές ελαστικών από όλους τους υπολοίπους, κέρδισε δύο φορές σήμερα, όμως έχασε αρκετό χρόνο από ένα κλατάρισμα αλλά και από την κατάσταση του οδοστρώματος που συναντούσε σε σχέση με τους πρώτους στο δρόμο. Μακριά δεν βρίσκεται και ο πρώτος οδηγός της M-Sport Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) που θα διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την 6η θέση που κατέχει προσωρινά.

Την πρώτη 8αδα συμπληρώνουν οι δύο οδηγοί της Toyota Ott Tanak και Kris Meeke που ταλαιπωρήθηκαν από κλαταρίσματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ οι Esapekka Lappi (Citroen C3 WRC) και Pontus Tidemand (Ford Fiesta WRC) είχαν έξοδο η οποία τους ανάγκασε να σταματήσουν την προσπάθεια τους.

Οι ειδικές του Σαββάτου αναμένονται και πάλι σε κλασικές συνθήκες «Μόντε» με στεγνό, παγωμένο αλλά και χιονισμένο οδόστρωμα και όλα μπορεί να συμβούν!

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris