Στις ειδικές της τελευταίας ημέρας του αγώνα που θα διεξαχθούν στα βόρεια του Μονακό θα κριθεί η νίκη στην 87η εκδοχή του Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Οι δύο πρωταγωνιστές, μέχρι στιγμής, του αγώνα, αντάλλαξαν πυροβολισμούς στις 4 ειδικές του Σαββάτου σημειώνοντας παραπλήσιους χρόνους σε όλες, με τον πρωταθλητή Sebastien Ogier (Citroen C3 WRC) να διανυκτερεύει στο πριγκηπάτο με διαφορά 4,3 δευτερολέπτων από τον μεγάλο του αντίπαλο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC).

Οι επιλογές των ελαστικών στις παγωμένες ειδικές της ημέρας ήταν παραπλήσιες για τους δύο, με τον μόνο από τους οδηγούς του WRC που διαφοροποιήθηκε να είναι ο Tanak (Toyota Yaris WRC) ο οποίος στο δεύτερο loop χρησιμοποίησε λάστιχα χωρίς καρφιά. Ο Εσθονός ήταν ο άνθρωπος της ημέρας, κερδίζοντας όλες τις ειδικές και ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση της κατάταξης. Πλησίασε μάλιστα επικίνδυνα τους διεκδικητές του βάθρου, Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) και Sebastien Loeb (Hyundai i20 WRC) και δεν αποκλείεται να τους ξεπεράσει την Κυριακή, αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Φινλανδός και Γάλλος αντάλλαξαν την τρίτη θέση αρκετές φορές στις ειδικές του δεύτερου σκέλους, με τον 9ακις παγκόσμιο πρωταθλητή να διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα 2,3 δευτερολέπτων. Οι 2 τους, ή 3 τους αν προτιμάτε, «ξεφορτώθηκαν» νωρίς το εμπόδιο του ανανεωμένου Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) ο οποίος είχε έξοδο στον τερματισμό της πρώτης ειδικής του σκέλους και δεν θα ταξιδέψει μέχρι το Μονακό. Τον τερματισμό δεν θα δει ούτε ο Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) καθώς βγήκε κι αυτός από το δρόμο και δεν έχει δικαίωμα επανεκκίνησης στο τρίτο σκέλος, όπως ορίζουν οι κανονισμοί για τον συγκεκριμένο αγώνα. Κανένα πλέον αυτοκίνητο της M-Sport δε βρίσκεται στη βαθμολογούμενη 10αδα!

Πολύ καλούς χρόνους σημείωσε το Σάββατο ο Kris Meeke (Toyota Yaris WRC) που ολοκλήρωσε την ημέρα στην έκτη θέση στην πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα του Tommi Makinen.

Τα πρώτα 60 αγωνιστικά που ολοκλήρωσαν το σκέλος ταξιδεύουν πλέον για το Μονακό όπου θα παραμείνουν το βράδυ υπό καθεστώς parc ferme για να συμμετάσχουν την Κυριακή στην τελευταία ημέρα του αγώνα.

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris