Ο Sebastien Ogier είναι για ακόμα μια φορά νικητής του Ράλλυ Μόντε Κάρλο! Με τρίτο διαφορετικό αυτοκίνητο αυτή τη φορά, στην πρώτη του συμμετοχή με την Citroen C3 WRC, κατάφερε να επιβληθεί του ανταγωνισμού και να ισοφαρίσει τον μεγάλο Sebastien Loeb στις 7 νίκες στον αρχαιότερο αγώνα του WRC! Αυτή ήταν η 45η φορά που ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ ο Γάλλος εξάκις παγκόσμιο πρωταθλητή ο οποίος ξεκίνησε με το δεξί και στο 2019!

Η επικράτηση του Sebastien Ogier (Citroen C3 WRC) στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο δεν ήταν η ευκολότερη της καριέρας του. Η διαφορά του από τον μεγαλύτερο του ανταγωνιστή Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) ήταν μόλις 4 δέκατα του δευτερολέπτου (!!!) πριν οι δυο τους αναμετρηθούν στην power stage, με τον Βέλγο μάλιστα να κερδίζει χρόνο στις προηγούμενες ειδικές της ημέρας. Εκεί μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή που κατάφερε να οδηγήσει ταχύτερα από τον οδηγό της Hyundai και να «φτάσει πρώτος» στο παλάτι του Μονακό!

Στο τελευταίο σκαλί του βάθρου ανέβηκε τελικά ο Tanak (Toyota Yaris WRC) που κατάφερε να ξεπεράσει εύκολα τους Sebastien Loeb (Hyundai i20 WRC) και Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) που τον ακολούθησαν. Δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αν ο Εσθονός δεν είχε το κλατάρισμα την Παρασκευή, η ιστορία όμως δεν γράφεται με τα αν… Ο Γάλλος 9ακις Παγκόσμιος Πρωταθλητής που συγκέντρωσε επάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας στον εναρκτήριο γύρο του θεσμού, είχε έκδηλη την απογοήτευση στο πρόσωπο του, αν και δήλωνε παντού ότι είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και τους βαθμούς που έδωσε στην ομάδα του…

Ευχαριστημένος είναι σίγουρα και ο Kris Meeke που έδειξε ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός με το Toyota Yaris WRC σημειώνοντας εξαιρετικούς χρόνους μετά τα προβλήματα του πρώτου σκέλους και τερματίζοντας στην 6η θέση. Ο Βρετανός μάλιστα ήταν ο νικητής της power stage του αγώνα σημειώνοντας «εξωπραγματικό» χρόνο!

Η πιο μεγάλη απογοήτευση του Ράλλυ Μόντε Κάρλο ήταν η εμφάνιση της ομάδας της M-Sport. Κανένα από τα Ford Fiesta WRC δεν κατάφερε να κάνει όλες τις ειδικές του ράλλυ, με τον Teemu Suninen να ολοκληρώνει στην 11η θέση και τον Pontus Tidemand στην 20η, μετά από χρήση και των δύο του κανονισμού rally2.

Το γόητρο για την ομάδα έσωσε ο Gus Greensmith ο οποίος κέρδισε με Ford Fiesta R5 την κατηγορία WRC2Pro τερματίζοντας στην 7η θέση της γενικής! Στην κατηγορία WRC2 που απευθύνεται φέτος μόνο σε ιδιώτες επικράτησε ο Yoann Bonato με Citroen C3 R5. Τον αγώνα ολοκλήρωσαν με επιτυχία και οι Νίκος Παυλίδης- Allan Harryman με την ελληνική σημαία στην οροφή του Peugeot 208 R2 που οδηγούσαν!

Τελικά Αποτελέσματα:

Από Harris