Το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Σουηδίας ολοκληρώθηκε με έναν πρωταγωνιστή. Και το όνομα αυτού: Ott Tanak! O Εσθονός οδηγός της ομάδας του Tommi Makinen οδήγησε στις ειδικές του Σαββάτου όσο χρειαζόταν για να αποσπαστεί από τους διώκτες του και αν αποκτήσει αδιαμφισβήτητο προβάδισμα για τη νίκη.

Ο Tanak πήρε το προβάδισμα από την πρώτη ειδική της ημέρας «προσπερνώντας» την έκπληξη του πρώτου σκέλους που ακούει στο όνομα Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC), χτίζοντας στη συνέχεια διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του που δεν καλύπτεται υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Ο Εσθονός μάλιστα δεν πιέστηκε σε κανένα σημείο της ημέρας, από τη στιγμή μάλιστα που ο Suninen στην προσπάθεια του να απαντήσει, βγήκε από το δρόμο χάνοντας κάθε ελπίδα για μια θέση στο βάθρο. Σαν να μην έφτανε αυτό, κι ενώ είχε αρχίσει να κερδίζει πάλι θέσεις στην κατάταξη, υπερέβαλλε εκ νέου, με αποτέλεσμα να τραυματίσει το roll cage του Fiesta του και να μείνει θεατής.

Με τον Tanak να μην χάνει τη νίκη πλέον, το ενδιαφέρον περιορίζεται στη μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου με αρκετούς διεκδικητές. Οι Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC), Esapekka Lappi (Citroen C3 WRC) και Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) θα ξεκινήσουν τη μάχη του τελευταίου σκέλους ουσιαστικά από την ίδια αφετηρία, με τους δύο πρώτους να μοιράζονται τον ίδιο ακριβώς χρόνο μετά από 265 χιλιόμετρα ειδικών και τον Βέλγο να ακολουθεί μόλις 2,3 δευτερόλεπτα πίσω τους. Ο Mikkelsen υποχώρησε αρκετά στο δεύτερο σκέλος, μη μπορώντας να ακολουθήσει το ρυθμό των πρώτων. Τόσο αυτός, όσο και ο ομόσταβλος του Thierry Neuville ήταν αρκετά τυχεροί σήμερα όταν έχασαν ελάχιστο χρόνο από επίσκεψη εκτός δρόμου ο πρώτος κι από τετακε ο δεύτερος. Οι επιδόσεις του Βέλγου στις ειδικές του Σαββάτου ήταν εξαιρετικές κι αυτό μαρτυράει το κλείσιμο της ψαλίδας από τη δεύτερη θέση, με τον Esapekka Lappi (Citroen C3 WRC) να αντιστέκεται στο 2-3 της Hyundai. Ο Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) δεν βρίσκεται μακριά και θα περιμένει κάποιο λάθος των παραπάνω για να βελτιώσει την πέμπτη θέση στην οποία βρίσκεται.

Μονομαχία εξελίσσεται και για την έκτη θέση. Ο Kris Meeke (Toyota Yaris WRC) που δεν κατάφερε να διατηρηθεί στο group του βάθρου, θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του για να κρατήσει πίσω του τον Sebastien Loeb (Hyundai i20 WRC) που έχει πλησιάσει επικίνδυνα. Είναι αλήθεια ότι περιμέναμε κάτι παραπάνω από τους δύο αυτούς οδηγούς, από το να παλεύουν για την έκτη θέση.

Την πρώτη 8αδα των WRCars ολοκληρώνει ο Pontus Tidemand (Ford Fiesta WRC) που για δεύτερο σερί αγώνα δεν καταφέρνει να αποδείξει ότι ήταν έτοιμος για το μεγάλο βήμα από την κατηγορία WRC2.

Τρεις ειδικές διαδρομές και 51 αγωνιστικά χιλιόμετρα απομένουν για να πανηγυρίσει ο Ott Tanak την πρώτη του νίκη στα χιόνια και να μάθουμε το ποιοι θα τον ακολουθήσουν στο βάθρο.

Κείμενο: Απόστολος Παλάτος

Φωτογραφίες: Rallypixels

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους:

Από Harris