Ο Sebastien Ogier είναι ο νικητής του Ράλλυ Μεξικό 2019! Ο Γάλλος οδηγός της Citroen ταξίδεψε την τρίτη ημέρα του αγώνα προς την 46η νίκη της καριέρας του, ελέγχοντας τους αντιπάλους του, ενώ παράλληλα κατάφερε να επικρατήσει και στην power stage φεύγοντας από τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής με το απόλυτο των βαθμών!

Στη μάχη για τη δεύτερη θέση ο Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) δεν είχε πρόβλημα να «προσπεράσει» τον πολύ καλό για ακόμα έναν αγώνα Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) και να συνοδέψουν μαζί τον νικητή στο βάθρο. Ο Εσθονός που «ένιωσε στο πετσί του» τι σημαίνει να «καθαρίζεις» το δρόμο σε χωμάτινο ράλλυ, δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο Μεξικό από τη δεύτερη θέση, με την οποία παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) τερμάτισε στην τέταρτη θέση αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα όλο το τριήμερο, ακολουθούμενος από τον Kris Meeke (Toyota Yaris WRC). Βαθμούς για το πρωτάθλημα οδηγών κατάφεραν να πάρουν ο Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) που ολοκλήρωσε όγδοος, οδηγώντας στην τελευταία ειδική με πρόχειρα επισκευασμένο το ψυγείο του Yaris του το οποίο είχε σπάσει στην προηγούμενη και ο Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) που τερμάτισε ένατος. Μπροστά τους βρέθηκαν δύο αυτοκίνητα του WRC2 με τον νικητή της κατηγορίας Benito Guerra (Skoda Fabia R5) να ολοκληρώνει στην έκτη θέση κάνοντας περήφανους τους συμπατριώτες του.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ επιστρέφει τον Απρίλιο στην Ευρώπη και στην άσφαλτο, στο Ράλλυ της Κορσικής.

Κείμενο: Απόστολος Παλάτος

Τελικά αποτελέσματα:

Από Harris