Χωρίς να τον περιμένει κανείς, ο Elfyn Evans αιφνιδίασε τους αντιπάλους του ολοκληρώνοντας το πρώτο σκέλος του Γύρου της Κορσικής στην πρώτη θέση της κατάταξης! Στις καινούριες για όλους ειδικές της πρώτης ημέρας, ο οδηγός της M-Sport ήταν ο ταχύτερος όλων στις τρεις από τις έξι, καταφέρνοντας να βρεθεί στην πρωτοπορία για 4,5 δευτερόλεπτα. Ο Βρετανός έδειξε ότι το Ford Fiesta WRC όχι μόνο παραμένει ανταγωνιστικό στην άσφαλτο, αλλά έχει και τις δυνατότητες να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Σοφά οι οργανωτές διόρθωσαν τον χρόνο του στην τελευταία διαδρομή του σκέλους, όπου ο Evans καθυστέρησε στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον Kris Meeke ο οποίος κινούνταν με σπασμένη ανάρτηση.

Πίσω από την έκπληξη του πρώτου σκέλους, οι διεκδικητές του τίτλου Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) και Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) παραμονεύουν, έχοντας κερδίσει αμφότεροι από μια ειδική διαδρομή και μένοντας σε απόσταση βολής από την κορυφή. Ο τρίτος διεκδικητής του τίτλου, ο Sebastien Ogier (Citroen C3 WRC) ποτέ δεν βρήκε το ρυθμό του, κάνοντας μάλιστα και τετακέ με το καλημέρα. Ο Γάλλος δεν ήταν σε καμία ειδική ανταγωνιστικός και έμεινε έκτος, 36 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο,  έχοντας να ξεπεράσει και τα εμπόδια των πολύ ανταγωνιστικών Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) και Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Ο Esapekka Lappi (Citroen C3 WRC) ακολουθεί έβδομος απογοητευμένος από τις επιδόσεις του, ενώ όγδοος ανέβηκε ο Sebastien Loeb (Hyundai i20 WRC) μετά την «περιπέτεια» που είχε στα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα καταστρέφοντας την ανάρτηση του αγωνιστικού του, την οποία ευτυχώς για αυτόν, κατάφερε να την επισκευάσει στη συνέχεια. Εκτός 10αδας συνεχίζουν τα Toyota Yaris WRC των Jari-Matti Latvala και Kris Meeke. O Φινλανδός έχασε σχεδόν 3 λεπτά από κλατάρισμα, ενώ περισσότερο χρόνο έχασε ο Βρετανός από σπασμένη ανάρτηση, έχοντας κι αυτός νωρίτερα κλαταρισμένο ελαστικό.

Το δεύτερο σκέλος του Γύρου της Κορσικής κινείται σε γνωστές ειδικές τα τελευταία χρόνια στο βόρειο τμήμα του νησιού και είναι το μεγαλύτερο του αγώνα.

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris