Όπου λύκος, ο «πεινασμένος» για διάκριση Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC), που περίμενε υπομονετικά μέχρι το τέλος του δεύτερου σκέλους του Ράλλυ Κορσικής να κάνει την επίθεση του και να πάρει την πρωτοπορία στον αγώνα. Σε έναν αγώνα στον οποίο φαινόταν να έχει τον τρίτο ρόλο, σε μια μάχη που εξελισσόταν μεταξύ του Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) και του Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC). Εσθονός και Ουαλός «έπαιζαν» την πρώτη θέση στα δευτερόλεπτα, με τον οδηγό της Hyundai να ακολουθεί σε απόσταση ασφαλείας, μέχρι την προτελευταία ειδική της ημέρας. Εκεί ο Tanak είχε κλατάρισμα που τον έριξε εκτός εξάδας και ο Neuville εξαπέλυσε λυσσαλέα επίθεση στον σαστισμένο Evans ξεπερνώντας τον για 5 σχεδόν δευτερόλεπτα. Με 50 και πλέον χιλιόμετρα να απομένουν στους φιδίσιους δρόμους της Κορσικής τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, όμως ο Βέλγος πλέον έχει ισχυρό ψυχολογικό προβάδισμα στην μονομαχία για τη νίκη.

Χτυπώντας στην επαναλαμβανόμενη 47αρα ειδική του σκέλους, ο Sebastien Ogier (Citroen C3 WRC) κατάφερε να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση της κατάταξης, προσπερνώντας τα εμπόδια των Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) και Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Ο Sordo θα επιχειρήσει να επανακτήσει τη θέση του από τον Γάλλο Παγκόσμιο Πρωταθλητή, με 5 δευτερόλεπτα να τους χωρίζουν, ενώ ο οδηγός της M-Sport θα πρέπει να διαχειριστεί το προβάδισμα των 22 δευτερολέπτων που διατηρεί έναντι του Ott Tanak που θέλει τους βαθμούς για το πρωτάθλημα οδηγών.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Esapekka Lappi (Citroen C3 WRC), Sebastien Loeb (Hyundai i20 WRC), Kris Meeke (Toyota Yaris WRC) και Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) με τον Βρετανό οδηγό της ομάδας του Tommi Makinen να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός το Σάββατο κερδίζοντας μάλιστα και μια ειδική και τον Latvala να έχει ακόμα ένα κλατάρισμα.

Ποιος θα ανταποκριθεί καλύτερα στις δύο μεγάλες ειδικές της Κυριακής; Θα το μάθουμε στον τερματισμό στο Calvi!

Κείμενο: Απόστολος Παλάτος

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris