Στον αγώνα των αμέτρητων στροφών και των ελάχιστων ευθειών θα συμμετάσχουν την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου οι πρωταγωνιστές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Στο νησί της Κορσικής, σε έναν από τους πιο κλασικούς γύρους του θεσμού, οι αστέρες του WRC θα διεκδικήσουν τη νίκη στον πρώτο αμιγώς ασφάλτινο αγώνα της χρονιάς.

Η φιλοσοφία του αγώνα με τις λίγες αλλά πολύ μεγάλες σε μήκος ειδικές διαδρομές δεν άλλαξε ούτε φέτος με τον ρυθμό να παίζει και πάλι καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Αυτό που άλλαξε είναι το εντελώς νέο πρώτο σκέλος, στο νότιο κομμάτι του νησιού, με ειδικές που έχουν να χρησιμοποιηθούν αρκετά χρόνια. Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι δεν υπάρχει service ανάμεσα στα δύο σκέλη των τριών επαναλαμβανόμενων ειδικών διαδρομών, αναμένεται να καταπονήσει οδηγούς και αυτοκίνητα και να επηρεάσει κατά πολύ την έκβαση του ράλλυ.

Οι Sebastien Ogier (Citroen C3 WRC), Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) και Sebastien Loeb (Hyundai i20 WRC) έχουν όλοι κερδίσει τον Γύρο της Κορσικής στο παρελθόν και αποτελούν τα φαβορί και φέτος, μαζί με τον επικεφαλής του πρωταθλήματος και ταχύτερο συνδυασμό μέχρι στιγμής σε κάθε επιφάνεια, Ott Tanak (Toyota Yaris WRC). Τις καλές εμφανίσεις στους πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος θέλει να συνεχίσει ο Kris Meeke (Toyota Yaris WRC), την πολύ καλή του φόρμα στην άσφαλτο θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει ο Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC), το πρώτο τους βάθρο θα διεκδικήσουν οι Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) και Dani Sordo (Hyundai i20 WRC), ενώ να «χτίσουν» εμπειρία στην άσφαλτο θα επιδιώξουν οι Esapekka Lappi (Citroen C3 WRC) και Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC).

Παρά την καταιγίδα μια εβδομάδα πριν τον αγώνα και τα χιόνια (!!!) στις πιο ορεινές ειδικές, ο αγώνας αναμένεται στεγνός και η νίκη θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

 

Από Harris