Αντέχοντας στην πίεση που του άσκησε μέχρι την 13η ειδική διαδρομή ο Ott Tanak (Toyota Yaris WRC), ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) διατήρησε το προβάδισμα του στο Ράλλυ Αργεντινής και βρίσκεται αγκαλιά με ακόμα μια νίκη, μετά την εγκατάλειψη από πρόβλημα στα ηλεκτρικά του Yaris του μεγαλύτερου του αντιπάλου!

Ο Βέλγος ξεκίνησε δυνατά την ημέρα κερδίζοντας την πρώτη ειδική, ενώ κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή παρά το γεγονός ότι ο Ott Tanak επικράτησε στις δύο επόμενες. Κάπου εκεί εμφανίστηκαν τα συνηθισμένα πλέον προβλήματα αξιοπιστίας στο Yaris του Εσθονού που τον ανάγκασαν να παρκάρει το αγωνιστικό του στην άκρη του δρόμου πριν ολοκληρώσει την 14η ειδική διαδρομή.

Ο τρίτος διεκδικητής του πρωταθλήματος Sebastien Ogier είδε την υδραυλική υποβοήθηση στη Citroen C3 WRC του να τον προδίδει και να τον ρίχνει αρκετά πίσω, κάνοντας το έργο του Neuville για τη νίκη ακόμα πιο εύκολο. O πρωταθλητής πίεσε αρκετά στη συνέχεια και κατάφερε να κερδίσει θέσεις, καταφέρνοντας μετά και την ποινή που δέχτηκε ο Kris Meeke για μη τήρηση της ακριβούς διαδρομής του road book, να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση.

Πλέον ο πρωτοπόρος Βέλγος βρίσκεται 46 δευτερόλεπτα μπροστά από τον ομόσταβλο του Andreas Mikkelsen που πραγματοποιεί την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και κρατάει σφιχτά τη δεύτερη θέση. Οι Kris Meeke (Toyota Yaris WRC), Sebastien Ogier (Citroen C3 WRC) και Dani Sordo (Hyundaii20 WRC) θα μονομαχήσουν για μια θέση στο βάθρο, ελπίζοντας και σε στραβοπάτημα του Νορβηγού. Βελτιωμένες ήταν οι επιδόσεις και του JariMatti Latvala (Toyota Yaris WRC) στο δεύτερο σκέλος που κλείνει την πρώτη εξάδα, μπροστά από τον Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) που βρίσκεται στην τελευταία θέση των WRCars που συνεχίζουν τον αγώνα χωρίς rally2.

Στα 53 αγωνιστικά χιλιόμετρα του τελευταίου σκέλους πολύ δύσκολα θα αλλάξουν τα πράγματα στην κορυφή, όμως οι υπόλοιπες θέσεις του βάθρου είναι ανοικτές σε κάθε αποτέλεσμα.

Κείμενο: Χάρης Κλαμούρης

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

 

Από Harris