Με τη δεύτερη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα και δεύτερη φετινή, ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) ήταν ο κυρίαρχος στο Ράλλυ Αργεντινής ανοίγοντας την ψαλίδα από τους διώκτες του και ισχυροποιώντας τη θέση του στην κορυφή της βαθμολογίας του WRC!

Ο Βέλγος ήταν ταχύτατος τόσο στις λασπωμένες ειδικές του πρώτου σκέλους, όσο και στις στεγνές του Σαββάτου και της Κυριακής, το Hyundai του αποδείχτηκε τέρας αξιοπιστίας, σε αντίθεση με τα «όπλα» των αντιπάλων του και κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για 11η φορά στην καριέρα του.

Το ονειρικό τριήμερο για την ομάδα της Hyundai συμπλήρωσε ο Andreas Mikkelsen, ακολουθώντας τον ομόσταβλο του στο podium και σημειώνοντας το 3ο 1-2 στην ιστορία της κορεατικής ομάδας στο WRC, μετά το Ράλλυ Γερμανίας του 2014 και το Ράλλυ Πολωνίας του 2017. Αυτή ήταν αναμφίβολα η καλύτερη εμφάνιση του Νορβηγού φέτος που έδειξε ταχύτητα κερδίζοντας ειδικές, αλλά και αξιοπιστία, ενισχύοντας παράλληλα τη θέση του στην ομάδα για τους αγώνες που ακολουθούν.

Ο Sebastien Ogier (Citroen C3 WRC) κατάφερε να επικρατήσει τελικά στη μάχη για την τρίτη θέση. Παρά το γεγονός ότι οι χρόνοι του όλο το τριήμερο ήταν απογοητευτικοί, αφού η Citroen δεν κατάφερε να κινηθεί στο ρυθμό των Hyundai και των Toyota, έσωσε την παρτίδα στο τέλος κερδίζοντας την power stage και τη θέση στο βάθρο από τον πολύ καλό Kris Meeke.

Ο Ιρλανδός είχε κλατάρισμα στα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα που του στέρησε το πρώτο του podium με τη νέα του ομάδα, έδωσε όμως πολύτιμους βαθμούς στην Toyota στη μάχη του πρωταθλήματος κατασκευαστών και έδειξε με τους χρόνους του ότι έχει την ταχύτητα να κερδίσει κάποιον αγώνα φέτος.

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι πολύπειροι JariMatti Latvala (Toyota Yaris WRC) και Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) που αμφότεροι πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι από την εμφάνιση τους. Ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, όχι όμως και με τους χρόνους του, είναι και ο έβδομος Teemu Suninen οδηγώντας το μοναδικό Ford Fiesta WRC που έφτασε στον τερματισμό, ενώ τυχερός που δεν έφυγε από την Αργεντινή με άδεια χέρια είναι και ο Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) που ακολούθησε, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με rally2.

Στη φτωχή για ακόμα έναν αγώνα κατηγορία WRC2Pro επικράτησε για δεύτερη φορά φέτος ο Mads Ostberg (Citroen C3 R5) και στην WRC2 για τους ιδιώτες ο Pedro Heller (Ford Fiesta R5).

Επόμενος αγώνας του WRC, το νεοεισελθέν στο πρωτάθλημα Ράλλυ Χιλής στις 10-12 Μαΐου, με τον θίασο να παραμένει στη Λατινική Αμερική για δύο εβδομάδες και να ετοιμάζεται για την καινούρια πρόκληση.

Κείμενο: Απόστολος Παλάτος

 

Τελικά αποτελέσματα:

Βαθμολογίες

 

 

Από Harris