Χωρίς ξεκάθαρο φαβορί διεξάγεται το τριήμερο 26-28 Απριλίου το Ράλλυ Αργεντινής, 5ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Με τους τρεις διεκδικητές του τίτλου Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC), Sebastien Ogier (Citroen C3 WRC) και Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) να βρίσκονται πολύ κοντά στη βαθμολογία και να έχουν μοιραστεί τις νίκες στους 4 προηγούμενους αγώνες, όλα τα ενδεχόμενα για την επικράτηση σε έναν από τους λαοφιλέστερους αγώνες του WRC είναι ανοικτά.

Ο Βέλγος οδηγός που επικράτησε στην Αργεντινή το 2017 θα έχει πιθανότατα το disadvantage του καθαρίσματος του χωμάτινου οδοστρώματος, αν και οι βροχερές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στην περιοχή της Villa Carlos Paz που είναι και το κέντρο του αγώνα ίσως τον ευνοήσουν.

Ο περσινός νικητής Ott Tanak έχει αποδείξει την ταχύτητα του σε όλες τις επιφάνειες, η αξιοπιστία όμως του Yaris είναι αυτή που τον φοβίζει. Ο τρίτος της παρέας, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Ogier δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Αργεντινή και θα προσπαθήσει φέτος να σπάσει την κατάρα.

Οι έμπειροι οδηγοί της Toyota Kris Meeke και Jari-Matti Latvala έχουν γράψει κι αυτοί το όνομα τους στη λίστα των νικητών του αγώνα της Λατινικής Αμερικής με τη μεγαλύτερη ιστορία στο πρωτάθλημα και θα κάνει λάθος όποιος δεν τους υπολογίσει, ενώ και ο φορμαρισμένος Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) παίζει ψηλά στις προβλέψεις του στοιχήματος.

Το Ράλλυ Αργεντινής αποτελεί έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες του WRC και είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Αποτελείται από 18 ειδικές διαδρομές 348 αγωνιστικών χιλιομέτρων με το format να μη διαφέρει κατά πολύ από τον περσινό αγώνα. Ο κόσμος αναμένεται και φέτος πάρα πολύς στα βουνά της Cordoba και είμαστε σίγουροι ότι το θέαμα και ο ανταγωνισμός θα τους ανταμείψουν.

Από Harris