GRally

Ειδήσεις από αγώνες ράλλυ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Νέα του WRC

WRC 2019- 06. Rally Chile- leg 1- Ξεχώρισε ο Tanak!

O Ott Tanak ήταν ο πρωταγωνιστής της πρώτης ημέρας του Ράλλυ Χιλής, 6ου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ο Εσθονός οδηγός ξεχώρισε στις άγνωστες για όλους, τεχνικές ειδικές διαδρομές της Χιλής και έδειξε τις προθέσεις του για τη συνέχεια του αγώνα, θέλοντας να κατακτήσει τη νίκη και να πλησιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο οδηγός της Toyota κέρδισε τις 3 από τις 6 ειδικές του σκέλους και απέκτησε προβάδισμα 22 δευτερολέπτων έναντι του γρηγορότερου από τους αντιπάλους του, που είναι προς το παρόν ο Sebastien Ogier.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής αισθάνεται ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του, όντας ταχύτερος από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Thierry Neuville, ξέροντας ότι ο Tanak σε αυτές τις συνθήκες δύσκολα «πιάνεται». Ο Ogier δεν κέρδισε κάποια ειδική, όμως σαφώς αισθάνεται πιο άνετα μέσα στη Citroen C3 WRC σε σχέση με την Αργεντινή και οι χρόνοι του είναι σταθερά ανάμεσα στους κορυφαίους.

Έκπληξη προκάλεσε η πολύ καλή απόδοση του Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) που θα μπορούσε να ξεπεράσει τον Ogier αν δεν του έσβηνε ο κινητήρας στην πέμπτη ειδική, κοστίζοντας του μερικά δευτερόλεπτα και περιορίζοντας τον στην τρίτη θέση.

Σύγχυση προκλήθηκε στη δεύτερη ειδική του αγώνα, όταν οι οργανωτές σταμάτησαν τον Neuville λίγα χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση για «λόγους ασφαλείας». Το πλοηγό αυτοκίνητο καθυστέρησε να ολοκληρώσει την διαδρομή, οι οργανωτές δεν το αντιλήφθηκαν εγκαίρως ώστε να «κρατήσουν» τον Βέλγο στην εκκίνηση, όπως έκαναν με τους επόμενους οδηγούς, με αποτέλεσμα να του βγάλουν κόκκινη σημαία κατά τη διάρκεια της ειδικής ώστε να μην έχουμε «απρόσμενες συναντήσεις». Ο εικονικός χρόνος που δόθηκε στον Neuville δεν ικανοποίησε ούτε τον ίδιο, αλλά ούτε και τους αντιπάλους του, με τους οργανωτές αποκλειστικά υπεύθυνους για το «μπάχαλο». Ο οδηγός της Hyundai ολοκλήρωσε τελικά την ημέρα στην τέταρτη θέση, χάνοντας αρκετό χρόνο στις απογευματινές ειδικές οι οποίες είχαν στεγνώσει και ευνοούσαν αυτούς που εκκινούσαν αργότερα.

Ο Kris Meeke (Toyota Yaris WRC) που ξεκίνησε δυναμικά αλλά έχασε χρόνο στη συνέχεια, ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος στην πέμπτη θέση, δύο δευτερόλεπτα μπροστά από τον Sebastien Loeb (Hyundai i20 WRC) που βελτίωσε σημαντικά τις επιδόσεις του στις απογευματινές διαδρομές. Τους ακολούθησε ο Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) που δεν οδήγησε όπως θα ήθελε στην τελευταία ειδική στα δάση της Χιλής, χάνοντας την επαφή.

Στο τελευταίο group των οδηγών με WRCars, μάχη δίνουν οι Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC), Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) και Esapekka Lappi (Citroen C3 WRC) να βρουν αυτοπεποίθηση και να ξεφύγουν από τη μετριότητα.

Με τις έξι ειδικές διαδρομές του δεύτερου σκέλους να αναμένονται στεγνές, οι ρυθμοί αναμένεται να ανεβούν με τον Ott Tanak να χαμογελάει πονηρά. Οι νέοι δρόμοι όμως κρύβουν παγίδες και τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο μέχρι τον τερματισμό την Κυριακή το βράδυ.

Κείμενο: Χάρης Κλαμούρης

Αποτελέσματα 1ου σκέλους: