Νέους τόπους, νέες διαδρομές επισκέπτεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Το Ράλλυ Χιλής, 6ος γύρος του θεσμού, θα προσμετράει για πρώτη φορά στην ιστορία του στο WRC με τους καινούριους δρόμους να αποτελούν πρόκληση για πληρώματα και ομάδες. Ο αγώνας είναι χωμάτινος, θεωρητικά πιο «μαλακός» από τους υπόλοιπους της Λατινικής Αμερικής, με το «καθάρισμα» να παίζει σημαντικό ρόλο αν τα εδάφη είναι στεγνά.

Έλα όμως που οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας δίνουν βροχές τις ημέρες του αγώνα και φαίνεται πως οι «πρώτοι» δεν θα έχουν μειονέκτημα. Με αυτά τα δεδομένα, οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC), Sebastien Ogier (Citroen C3 WRC) και Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) θα έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο, με τους φορμαρισμένους Kris Meeke (Toyota Yaris WRC) και Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) να εμφανίζονται ως αουτσάιντερ. Σε έναν νέο αγώνα όπως αυτός της Χιλής, κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τους πολύπειρους Sebastien Loeb (Hyundai i20 WRC) και Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) που μπορούν να κάνουν την έκπληξη, με τους νεαρούς Φινλανδούς του πρωταθλήματος Esapekka Lappi (Citroen C3 WRC) και Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) να έχουν αυστηρές οδηγίες για τερματισμό, ώστε να αποκτήσουν εμπειρίες και να δώσουν βαθμούς στις ομάδες τους.

Δεκαέξι ειδικές περιλαμβάνει το Ράλλυ Χιλής μοιρασμένες στις 3 ημέρες του αγώνα, γύρω από την πόλη Concepcion, μια από τις μεγαλύτερες της χώρας. Ποιος θα ανταποκριθεί καλύτερα στις νέες προκλήσεις; Η απάντηση την Κυριακή το βράδυ…

 

Από Harris