Με τους 3 «μεγάλους» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ να έχουν επικρατήσει από δύο φορές στους 6 πρώτους αγώνες του θεσμού, φαντάζει πως πολύ δύσκολα θα σπάσει το “BIG 3” και στο Ράλλυ Πορτογαλίας.

Μετά την πολυήμερη επίσκεψη του θιάσου του WRC στη Λατινική Αμερική και πιο συγκεκριμένα σε Αργεντινή και Χιλή, οι πρωταγωνιστές επιστρέφουν στην Ευρώπη σε έναν από τους πιο παραδοσιακούς αγώνες του πρωταθλήματος, το Ράλλυ Πορτογαλίας. Με ιστορία μεγαλύτερη των 40 ετών στον κορυφαίο θεσμό των Ράλλυ το Ράλλυ Πορτογαλίας αποτελεί αγώνα ορόσημο για το WRC με χαρακτηριστικό τους χιλιάδες φανατικούς φίλους του αθλήματος που κατακλύζουν τις ειδικές διαδρομές. Έτσι και φέτος, πάρα πολλοί Πορτογάλοι θα πάρουν τα βουνά για να παρακολουθήσουν τη μάχη των Sebastien Ogier (Citroen C3 WRC), Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) και Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) για την τελική επικράτηση σε ειδικές διαδρομές θρύλους όπως η Arganil, που επιστρέφει φέτος μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, και η Fafe με το περίφημο άλμα της!

Το πρώτο σκέλος του αγώνα αναμένεται καθοριστικό για την εξέλιξη του, αφού αποτελείται από καινούριες ειδικές διαδρομές στις οποίες κανένας από τους πρωταγωνιστές δεν έχει συμμετάσχει στο παρελθόν. 18 είναι συνολικά οι ειδικές του τριημέρου, στα 306 χιλιόμετρα των οποίων καλούνται οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Εκτός των «τριών», θέση στο βάθρο θα διεκδικήσουν οι Kris Meeke (Toyota Yaris WRC) και Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC), αλλά και ο ανεβασμένος Sebastien Loeb (Hyundai i20 WRC) που αντικατέστησε την τελευταία στιγμή στη λίστα συμμετοχών τον Andreas Mikkelsen.

Το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά και τα λάθη απαγορεύονται για τους διεκδικητές του τίτλου. Η ποιότητα των οδηγών του WRC και αυτή των «μηχανών» τους προεξοφλούν ότι θα παρακολουθήσουμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον Ράλλυ Πορτογαλίας!

Κείμενο: Χάρης Κλαμούρης

Photos: Rallypixels

 

Από Harris