Καλοκαιρινό πάρτυ στην υπερειδική του Ittiri στην Σαρδηνία, στο ξεκίνημα του 8ου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ! Όχι όμως σαν αυτό που φαντάζονται οι περισσότεροι με πισίνες, dj, αλκοόλ και καλλίγραμμες καλλονές… Εδώ τα κύρια χαρακτηριστικά ήταν ταχύτητα, σκόνη, ήχοι κινητήρων και πολλή ζέστη! Δεν έλειψαν κι εδώ βέβαια ο πολύς κόσμος διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, ένα δροσιστικό water splash που κάθε τόσο γέμιζαν οι οργανωτές με ειδικά μηχανήματα κι ένας εκνευριστικός speaker που προσπαθούσε να μεταδώσει την ένταση του στους θεατές!

Μέσα σε αυτό το γιορτινό κλίμα είδαμε τον Sebastien Ogier (Citroen C3 WRC) να κερδίζει την κόντρα που ξεσήκωσε τον κόσμο στην παράλληλη διαδρομή με τον Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) και να είναι ταχύτερος όλων μπροστά από τον ομόσταβλο του Esapekka Lappi (Citroen C3 WRC), με τον «πραγματικό» αγώνα στα βουνά της Σαρδηνίας να εκκινεί την Παρασκευή το πρωί. Το καλύτερο ξεκίνημα για έναν αγώνα του WRC και χαλάλι το 20ρικο για το εισιτήριο. 

Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, παρακολουθήσαμε το shakedown του αγώνα σε μια ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή με τεχνητό άλμα που περνούσε μέσα από λατομείο, με τους πρωταγωνιστές να δυσκολεύονται από τη ζέστη, την πολλή σκόνη, και κάποιους από αυτούς όπως ο Ogier και ο Neuville να μην αποφεύγουν το λάθος σε μια διέλευση από στενή πόρτα… Το ότι πολλοί επέλεξαν να κάνουν την τρίτη τους υποχρεωτική διέλευση σε ρυθμό βόλτας για να φυλάξουν λάστιχα, δείχνει πόσο θα ταλαιπωρηθούν αυτά στις απαιτητικές ειδικές του αγώνα το τριήμερο που έρχεται.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές με μήκος που πλησιάζει τα 125 αγωνιστικά χιλιόμετρα, έχει να βρέξει μέρες στο νησί και οι πρώτοι θα υποφέρουν από το καθάρισμα του δρόμου!

Αποτελέσματα υπερειδικής:

 

Από Harris