Παράσταση για έναν ρόλο στο δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Σαρδηνίας. Ο Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) διέλυσε το συναγωνισμό κερδίζοντας και τις έξι ειδικές της ημέρας, πέρασε στην κορυφή της κατάταξης και σκοπεύει να μείνει εκεί μέχρι τον τερματισμό.

Η διαφορά των 26 δευτερολέπτων που δημιούργησε από τον Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) φαίνεται αρκετή για τον Εσθονό και δεν καλύπτεται υπό φυσιολογικές συνθήκες στα 42 χιλιόμετρα του τρίτου σκέλους. Το μόνο που έχει να φοβάται ο ξανθομάλλης οδηγός της Toyota είναι πλέον η αξιοπιστία του Yaris του που τουλάχιστον μέχρι στιγμής του έχει κάνει το χατήρι.

Αντίστοιχα ασφαλής αισθάνεται και ο Sordo στη δεύτερη θέση με 17 δευτερόλεπτα να τον χωρίζουν από τον τρίτο Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC). Οι δύο τους δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστούν τους χρόνους του οδηγού της ομάδας του Tommi Makinen και αρκέστηκαν στον μεταξύ τους ανταγωνισμό, με τη ζυγαριά να γέρνει υπέρ του Ισπανού προς το παρόν. Ο Φινλανδός οδηγός της M-Sport δεν αναμένεται να πιέσει την τελευταία ημέρα του αγώνα αφού μια θέση στο βάθρο είναι εξαιρετικό αποτέλεσμα για αυτόν και την M-Sport.

Η μάχη της ημέρας ήταν αυτή για την τέταρτη θέση μεταξύ τριών πληρωμάτων! Οι Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) και Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) άλλαξαν αρκετές φορές θέσεις μεταξύ τους με τον Βρετανό να καταφέρνει να ολοκληρώσει το σκέλος ψηλότερα, ενώ όταν ο Kris Meeke (Toyota Yaris WRC) τους πλησίασε απειλητικά, είχε κλατάρισμα που του κόστισε περισσότερα από δύο λεπτά και δύο επιπλέον θέσεις!

Μία θέση κέρδισε ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) που ούτε στις ειδικές του Σαββάτου ήταν ανταγωνιστικός και ελπίζει πλέον σε προβλήματα των πρωτοπόρων ώστε να πάρει ακόμα περισσότερους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Πίσω του ο Esapekka Lappi (Citroen C3 WRC) δεν κατάφερε να τον απειλήσει και να βοηθήσει τον team-mate του Sebastien Ogier στη μάχη του τίτλου. Άσχημό ήταν το σκέλος και για τον Γάλλο πρωταθλητή που έσπασε την ανάρτηση της C3 WRC στη δεύτερη ειδική της ημέρας και ολοκλήρωσε το πρωινό loop σε πολύ αργό ρυθμό, μη έχοντας βέβαια να κερδίσει κάτι όντας πολύ μακριά από τους βαθμούς.

Το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Σαρδηνίας άφησε ικανοποιημένο τον πολύ κόσμο που βρέθηκε στις ειδικές διαδρομές του νησιού, μεταξύ των οποίων και εμάς! Παρακολουθήσαμε όμορφα περάσματα από τα WRCars στο πρώτο πέρασμα από την ειδική Monti Di Ala, όπως επίσης και το πέρασμα από το watersplash στην ειδική Monte Lerno. Συνεχίζουμε αύριο αναμένοντας αντίστοιχο θέαμα στο τελευταίο σκέλος του αγώνα!

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους:

Από Harris