Στην καρδιά της πιο «ράλλυ» πόλης του κόσμου, στη Jyvaskyla πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 1 Αυγούστου η εναρκτήρια υπερειδική διαδρομή του 9ου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Το Ράλλυ Φινλανδίας ξεκίνησε μέσα στο πάρκο της πόλης- κέντρου του αγώνα με πλήθος κόσμου και παράλληλες εκδηλώσεις για όλα τα γούστα. Αεροπορικές επιδείξεις, συνοδήγηση των πιτσιρικάδων σε κάρτ δίπλα στους αστέρες του WRC, συναυλίες και πολλά άλλα στο γεμάτο κόσμο service park συνέθεσαν το σκηνικό της ημέρας που ήταν ηλιόλουστη. Το ράλλυ για τους Φινλανδούς είναι μια πραγματική γιορτή που διαρκεί 4 ημέρες και όλη η περιοχή κινείται στους ρυθμούς του.

Η κυρίως ασφάλτινη υπερειδική δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί αντιπροσωπευτική του αγώνα και τα αποτελέσματα της μικρή σημασία έχουν για το τι θα ακολουθήσει το τριήμερο. Για την ιστορία ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) είναι ο πρώτος επικεφαλής, με τους Ott Tanak (Toyota Yaris WRC), Kris Meeke (Toyota Yaris WRC) και Sebastien Ogier (Citroen C3 WRC) να ακολουθούν.

Το πραγματικό ράλλυ ξεκινάει την Παρασκευή το πρωί με τις καλύτερες ειδικές διαδρομές του κόσμου και δηλώνουμε έτοιμοι να το παρακολουθήσουμε.

Αποτελέσματα υπερειδικής:

Από Harris