Το έχουν ονομάσει και «Grand Prix στο χώμα» και οι μέσες ωριαίες ταχύτητες αλλά και οι διαφορές στα αποτελέσματα που μετρώνται σε δέκατα του δευτερολέπτου το αποδεικνύουν. Ο λόγος για το Ράλλυ Φινλανδίας, το πρώτο σκέλος του οποίου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το βράδυ, με τους πρώτους τέσσερις οδηγούς της γενικής κατάταξης να απέχουν μεταξύ τους λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα!

Όλοι οι οδηγοί της Toyota έχουν κερδίσει τουλάχιστον από μία ειδική διαδρομή, με τον Jari-Matti Latvala να έχει κερδίσει τις περισσότερες και να βρίσκεται επικεφαλής του αγώνα. Ακολουθούν οι Kris Meeke και Ott Tanak οι οποίοι έχουν ανάμεσα τους τον αναγεννημένο Esapekka Lappi (Citroen C3 WRC) που παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να σημειώσει τον πρώτο χρόνο σε καμία ειδική του αγώνα βρίσκεται μια ανάσα από την κορυφή. Οι τέσσερις τους θα παλέψουν σκληρά για τη νίκη η οποία όπως φαίνεται θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Στη μονομαχία για την πέμπτη θέση οι Craig Breen (Hyundai i20 WRC), Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) και Sebastien Ogier (Citroen C3 WRC) βρίσκονται στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Γάλλο Πρωταθλητή να μην είναι διατεθειμένος να πάρει ρίσκα στοχεύοντας στους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Ο επίσης διεκδικητής του τίτλου Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό στο πρώτο σκέλος ακολουθώντας στην όγδοη θέση χωρίς να απειλήσει, αφήνοντας πίσω μόνο τα Ford Fiesta WRC του Teemu Suninen, από τον οποίο η ομάδα του περίμενε πιο πολλά, και του Gus Greensmith.

Οι ειδικές της δεύτερης ημέρας είναι εξίσου απαιτητικές με αυτές της πρώτης και αναμένεται να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τη νίκη. Για να δούμε.

Κείμενο: Harris Klamouris

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris