Στην πιο απαιτητική ειδική διαδρομή του Ράλλυ Φινλανδίας, στην κλασική Kakaristo, κομμάτι της φημισμένης Ouninpohja, «έσπασε τα χρονόμετρα» ο Ott Tanak και πήρε σαφές προβάδισμα για τη νίκη!

Εκεί ήταν που τερματίστηκε η συγκλονιστική μάχη των τριών Toyota Yaris WRC για την πρώτη θέση, με τον μέχρι πρότινος επικεφαλής της κατάταξης Jari-Matti Latvala να υποχωρεί λόγω κλαταρίσματος και τον Kris Meeke να εγκαταλείπει με σπασμένη ανάρτηση μετά από επαφή με πέτρα. Η διαφορά των Yaris μέχρι εκείνο το σημείο και μετά από 160 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών δεν ξεπερνούσε το δευτερόλεπτο!!!

Χωρίς να δώσει περαιτέρω περιθώρια αμφισβήτησης στη συνέχεια ο Ott Tanak δημιούργησε μια διαφορά 16 δευτερολέπτων από τον κοντινότερο του αντίπαλο, που αν στους υπόλοιπους αγώνες φαντάζει μικρή, στο Ράλλυ Φινλανδίας πολύ δύσκολα καλύπτεται. Την κακή τύχη των team-mates του Tanak εκμεταλλεύτηκε ο Esapekka Lappi που πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη του εμφάνιση με τα χρώματα της Citroen ανέβηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Ο Jari-Matti Latvala που τον ακολουθεί δήλωσε πως δεν θα προσπαθήσει να πιέσει τον συμπατριώτη του παίρνοντας περιττά ρίσκα έχοντας το μυαλό του στους βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Η μονομαχία για την τέταρτη θέση συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και τον Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) να έχει πάρει το πάνω χέρι σημειώνοντας εξαιρετικούς χρόνους και να κρατάει πίσω του τους Sebastien Ogier (Citroen C3 WRC) και Craig Breen (Hyundai i20 WRC). Ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ταλαιπωρείται από ίωση και δεν μπορεί να οδηγήσει όπως θα ήθελε, ενώ ο Ιρλανδός που προσαρμόστηκε άμεσα στο νέο του «παιχνίδι» θα περιμένει εντολές από την ομάδα του για το αν θα υποχωρήσει για χάρη του Thierry Neuville. Ο Βέλγος δεν ήταν σε κανένα σημείο της δεύτερης ημέρας ανταγωνιστικός, δεν μπόρεσε να μπει σε καμία μάχη και αρκέστηκε στο να κρατήσει πίσω του τα Ford Fiesta WRC των Teemu Suninen και Gus Greensmith.

Τα χιλιόμετρα της τελευταίας ημέρας του Ράλλυ Φινλανδίας δεν είναι αρκετά ώστε να κρύβουν εκπλήξεις, αν και με τον Ott Tanak και κυρίως την αξιοπιστία των Toyota Yaris WRC ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Αποτελέσματα 2ης ημέρας:

Από Harris