Όπως αναμενόταν, η θρυλική Panzerplatte ήταν αυτή που έκρινε κατά πολύ το αποτέλεσμα και του φετινού Ράλλυ Γερμανίας! Ένα κλατάρισμα του Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) στη μεγαλύτερη και πιο απαιτητική ειδική του αγώνα άφησε τον Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) ανενόχλητο να οδεύει προς ακόμα μια νίκη.

Η μεταξύ τους διαφορά μέχρι εκείνο το σημείο ήταν μόλις 5,6 δευτερόλεπτα υπέρ του Εσθονού, με τους δύο μονομάχους να ξέρουν ότι στους τσιμεντόδρομους ανάμεσα στα hilkensteins θα κριθούν πολλά! Έτσι και έγινε, με τον Tanak να κερδίζει τη διαδρομή και τον Neuville να χάνει σχεδόν 1,5 λεπτό και κάθε ελπίδα για τη νίκη.  

Στην ίδια ειδική διαδρομή, στο δεύτερο της πέρασμα, καταστράφηκε ο αγώνας και για τον Sebastien Ogier (Citroen C3 WRC). Ο Γάλλος είχε επίσης κλατάρισμα, χάνοντας την ευκαιρία να παλέψει με τα Toyota για το βάθρο και επιτρέποντας στους Ιάπωνες να κάνουν όνειρα για ένα επιβλητικό 1-2-3!

Οι Kris Meeke και Jari-Matti Latvala οδήγησαν εκπληκτικά τη δεύτερη ημέρα καταλαμβάνοντας τη δεύτερη και τρίτη θέση και βοηθώντας τον team-mate τους Ott Tanak στη μάχη του για τον τίτλο. Εξίσου αποτελεσματικός ήταν και ο Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) που σημείωσε ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς χρόνους και κατάφερε να αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Τα Hyundai των Thierry Neuville και Andreas Mikkelsen συμπληρώνουν την πρώτη 6αδα με τα δύο Citroen των Esapekka Lappi και Sebastien Ogier να ακολουθούν μόλις στην έβδομη και όγδοη θέση.

80 αγωνιστικά χιλιόμετρα απομένουν για να σφραγιστεί το εκπληκτικό 1-2-3 για την ομάδα της Toyota στις ειδικές διαδρομές της Κυριακής, κάτι που, με βάση την ασφάλεια της διαφοράς τους από τους υπολοίπους, δύσκολα θα «σπάσει».

Photos: Rallypixels

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

 

Από Harris