Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ott Tanak και την ομάδα της Toyota ολοκληρώθηκε το Ράλλυ Γερμανίας, 10ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ! Το βάθρο βάφτηκε ερυθρόλευκο με τα τρία Yaris WRC να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις και τον Εσθονό πρωτοπόρο της βαθμολογίας του πρωταθλήματος να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί!

Το αποτέλεσμα ήταν ονειρικό για την ομάδα του Tommi Makinen.  Με το 1-2-3, όχι μόνο η Toyota πλησίασε απειλητικά τη Hyundai στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, αλλά και ο Ott Tanak αποσπάστηκε 33 βαθμούς από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, με τους ομόσταβλους του να τον υποστηρίζουν ιδανικά κρατώντας μακριά τους Thierry Neuville και Sebastien Ogier.

Για ακόμα ένα τριήμερο αποδείχθηκε πως ο φετινός Tanak, που σημείωσε την τρίτη του σερί νίκη στον αγώνα της Γερμανίας, δεν έχει αντίπαλο μέσα στις ειδικές διαδρομές και μόνο η αξιοπιστία του αυτοκινήτου του μπορεί να του στερήσει το πρωτάθλημα.

Στο ύψος τους κρατήθηκαν αυτή τη φορά οι Kris Meeke και JariMatti Latvala που ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες του αφεντικού της Toyota πλαισιώνοντας τον Tanak στο βάθρο, χωρίς να παρασυρθούν σε μεταξύ τους ανταγωνισμό και χωρίς να κυνηγήσουν τον νο1 teammate τους. Κράτησαν με επιτυχία πίσω τους όλα τα Hyundai και μείωσαν σε απόσταση βολής την απόσταση της ομάδας τους από την κορεάτικη ανταγωνίστρια.

Με τις τακτικές των ομάδων να έχουν μπει για τα καλά φέτος στη ζωή του WRC, ο Dani Sordo παραχώρησε την τέταρτη θέση στον συνάδελφο του στη Hyundai Thierry Neuville στο τελευταίο control βοηθώντας τον να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες του για το πρωτάθλημα οδηγών. Και οι δύο θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στον αγώνα αν δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα, με το κιβώτιο ταχυτήτων ο Ισπανός και με κλατάρισμα ο Βέλγος.

Το τρίτο i20 WRC, αυτό του Andreas Mikkelsen ακολούθησε στην έκτη θέση, με τον  Esapekka Lappi (Citroen C3 WRC) που τη διεκδικούσε, να κάνει πίσω για χάρη του ομόσταβλού του Sebastien Ogier. Αυτό ήταν ένα πολύ άσχημο τριήμερο για την ομάδα της Citroen, με τους οδηγούς της ομάδας να δηλώνουν απογοητευμένοι με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Πανευτυχής ο Gus Greensmith ολοκλήρωσε για πρώτη φορά αγώνα στο τιμόνι του Ford Fiesta WRC στην ένατη θέση σημειώνοντας ενθαρρυντικούς χρόνους, ενώ βαθμούς από την power stage συγκέντρωσε και ο Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) που είχε αποχωρήσει στο πρώτο σκέλος από μηχανικό πρόβλημα.

Στο WRC2Pro τη νίκη πήρε ο Jan Kopecky με το εργοστασιακό Skoda Fabia R5 Evo.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, το σκληρό χωμάτινο ράλλυ Τουρκίας, με τον Ott Tanak να έχει πλέον σαφές προβάδισμα στη μάχη του πρωταθλήματος.

Photos: Rallypixels

Τελικά Αποτελέσματα (προσωρινά μετά την τελευταία ειδική):

Βαθμολογίες

 

Από Harris