Με τον συνδυασμό Ott TanakToyota Yaris WRC να δείχνει αχτύπητος, με τρεις νίκες στους τέσσερις τελευταίους αγώνες και την παράδοση στην άσφαλτο της Γερμανίας με το μέρος του, το ζητούμενο είναι αν θα βρεθεί κάποιος να τον σταματήσει… Ο Εσθονός έχει πάρει το πάνω χέρι στο πρωτάθλημα και γνωρίζοντας ότι έχει προδοθεί στο παρελθόν από την αξιοπιστία του Yaris, θέλει να το «καθαρίσει» όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Την απάντηση καλούνται να δώσουν ο πολυπρωταθλητής Sebastien Ogier με την αναβαθμισμένη Citroen C3 WRC και ο επίδοξος πρωταθλητής Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) που αν δεν τα καταφέρει και φέτος δεν θα έχει περισσότερες πιθανότητες στο μέλλον. Με τη διαφορά από την κορυφή να ανοίγει, γνωρίζουν αμφότεροι ότι δεν μπορούν πλέον να περιμένουν, ποντάροντας στην ατυχία του αντιπάλου τους και να συνεχίσουν να αναλώνονται στην μεταξύ τους κόντρα, αλλά πρέπει να ρισκάρουν κυνηγώντας μόνο τη νίκη που θα τους κρατήσει «ζωντανούς» στη μάχη του τίτλου.

Όσον αφορά τον αγώνα, το ασφάλτινο Ράλλυ Γερμανίας, 10ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ακούγονται φωνές για απομάκρυνση του από το WRC αλλά κάθε χρόνο παραμένει, συνεχίζει να διατηρεί τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του με τους διαφορετικούς τύπους ασφάλτου από ειδική σε ειδική. Στο ράλλυ περιλαμβάνονται διαδρομές είτε σε στενά καλντερίμια ανάμεσα στους αμπελώνες, είτε σε φαρδείς τσιμεντόδρομους στην στρατιωτική περιοχή Panzerplatte, με τα hilkensteins να καραδοκούν, είτε σε επαρχιακούς δρόμους που συνδέουν τα πανέμορφα γραφικά χωριά γύρω από τον ποταμό Mosel.

Ο καιρός στην περιοχή του αγώνα αναμένεται καλός το τριήμερο, με τις ξαφνικές μπόρες να μην μπορούν να αποκλειστούν την εποχή αυτή. Το Ράλλυ Γερμανίας ξεκινάει την Πέμπτη το απόγευμα με υπερειδική στο St Wendel, σε δρόμο ο οποίος θα έχει χρησιμοποιηθεί το πρωί στο shakedown. Η Παρασκευή περιλαμβάνει «αμπελώνες» αλλά και ειδικές ανάμεσα στα λιβάδια της περιοχής, ενώ το Σάββατο ξεχωρίζει η θρυλική Panzerplatte που συνήθως κρίνει τον αγώνα. Την Κυριακή η διαδρομή επιστρέφει στους αμπελώνες όπου και επικυρώνονται τα αποτελέσματα.

Σε έναν αγώνα που κρύβει εκπλήξεις μέχρι και την τελευταία ειδική, αναμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη του.

Photos: Rallypixels

Από Harris