Σε μονόλογο της Citroen εξελίσσεται το Ράλλυ Τουρκίας με τα δύο C3 WRC να εντυπωσιάζουν στις σκληρές ειδικές του αγώνα. Οι Sebastien Ogier και Esapekka Lappi οδηγούν χέρι-χέρι τον αγώνα και είναι σαφές ότι ο Φινλανδός δεν θα διεκδικήσει τη νίκη από το Γάλλο, στη μάχη που δίνει ο τελευταίος να επανέλθει σε θέση βολής στη βαθμολογία του WRC.

Το δίδυμο της Citroen κέρδισε τις 4 από τις 6 ειδικές του δεύτερου σκέλους (από δύο έκαστος οδηγός) και απέχουν από τον τρίτο περισσότερο από ένα λεπτό, διαφορά κάτι παραπάνω από ικανοποιητική για τα 39 αγωνιστικά χιλιόμετρα που απομένουν για τον τερματισμό.

Ο Sebastien Ogier που προηγείται, κάνοντας πολύ σωστή διαχείριση των ελαστικών του έχει επιπλέον λόγους να είναι χαρούμενος αφού οι δύο αντίπαλοι του στη μάχη του πρωταθλήματος έχασαν σημαντικό έδαφος. Ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) βγήκε από το δρόμο στην προσπάθεια του να πιάσει την κορυφή και έχασε περισσότερα από 4 λεπτά και πολλές θέσεις, ενώ ο Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) εγκατέλειψε με πρόβλημα στον ηλεκτρονικό εγκέφαλο του αγωνιστικού του.

Μάχη για το βάθρο θα δώσουν ο Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) και ο Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) που κάνουν πολύ καλό αγώνα, ενώ την πρώτη οκτάδα συμπληρώνουν οι Dani Sordo (Hyundai i20 WRC), Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC), Kris Meeke (Toyota Yaris WRC) και Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) που πολύ δύσκολα θα αλλάξουν θέσεις μεταξύ τους.

Σε ένα τόσο απρόβλεπτο Ράλλυ Τουρκίας βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί οπότε ας διατηρήσουμε κάποιες επιφυλάξεις για το αν ο αγώνας έχει κριθεί!

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Κείμενο: Harris Klamouris

Photos: Rallypixels

Από Harris