Όσο κι αν πίεσαν οι Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) και Sebastien Ogier (Citroen C3 WRC), όσο κι αν προσπάθησαν στις λασπωμένες ειδικές του δεύτερου σκέλους του Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας, δεν κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα από τον σταθερότατο Ott Tanak (Toyota Yaris WRC).

Κρύο αίμα ο Εσθονός, κατάφερε κερδίζοντας μόνο την υπερειδική διαδρομή του Σαββάτου να παραμείνει στην κορυφή και να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στη νίκη.

Η διαφορά των 11 δευτερολέπτων που δημιούργησε από τον ανταγωνισμό, του δίνει το δικαίωμα να είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξος στα 38 αγωνιστικά χιλιόμετρα της Κυριακής που απομένουν για τον τερματισμό.

Το μόνο που κατάφερε ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) στο δεύτερο σκέλος ήταν να προσπεράσει τον Sebastien Ogier (Citroen C3 WRC), κερδίζοντας δύο ειδικές διαδρομές και να είναι αυτός που βρίσκεται πλέον πιο κοντά στον Εσθονό πρωτοπόρο της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Τόσο ο Βέλγος, όσο και ο Γάλλος που απέχει 17 δευτερόλεπτα από την κορυφή, γνωρίζουν ότι αν κερδίσει ο Tanak οι ελπίδες τους για τον τίτλο εξανεμίζονται, οπότε είναι διατεθειμένοι να πάρουν όσα περισσότερα ρίσκα μπορούν για να τον φτάσουν. Ο οδηγός της Hyundai βέβαια, εκτός από τον εαυτό του, πρέπει να έχει στο μυαλό του και τους βαθμούς της ομάδας του στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, οπότε η ψυχολογική του φόρτιση θα είναι ακόμα πιο έντονη.

Ο τέταρτος Kris Meeke (Toyota Yaris WRC) έχασε έδαφος στη μάχη του βάθρου, αφού δεν κατάφερε να πλησιάσει τις επιδόσεις των διεκδικητών του πρωταθλήματος. Ο μόνος που κινήθηκε στο ρυθμό των «τριών» στο δεύτερο σκέλος ήταν ο Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) κερδίζοντας μάλιστα τρεις ειδικές, δεν κατάφερε όμως ακόμα να περάσει τον Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) που αντιστέκεται σθεναρά στη μάχη για την πέμπτη θέση.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) που έχασε χρόνο από κλατάρισμα μετά από έξοδο από το δρόμο, ο Pontus Tidemand (Ford Fiesta WRC) που βελτίωσε αισθητά τις επιδόσεις του, ο Craig Breen (Hyundai i20 WRC) που βγήκε με πολλές τούμπες εκτός δρόμου όμως κατάφερε να συνεχίσει, και  ο Kalle Rovanpera (Skoda Fabia R5 Evo) που κρατάει σφιχτά στα χέρια του τη νίκη και τον τίτλο στην κατηγορία WRC2Pro. Στο τελευταίο service της ημέρας μάλιστα, ο Suninen εγκατέλειψε τον αγώνα αφού η ζημιά που προκλήθηκε από την έξοδο του το πρωί ήταν αδύνατο να επισκευαστεί.

Στα ελάχιστα αγωνιστικά χιλιόμετρα της Κυριακής λίγα μπορούν να αλλάξουν, όμως οι διαφορές είναι μικρές και δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους:

Από Harris