Στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι του έχει φτάσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με τρεις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του. Το Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας, 12ος γύρος του θεσμού αναμένεται να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του, με τους τρεις μονομάχους να πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό αν θέλουν να αναδειχθούν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές.

Ειδικά για τους Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) και Sebastien Ogier (Citroen C3 WRC) οι λασπωμένες ειδικές του αγώνα θα είναι καθοριστικές για να τους διατηρήσουν στη μάχη του τίτλου, με μοναδικό τους στόχο να τερματίσουν πιο ψηλά από τον πρωτοπόρο Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) και να κλείσουν την ψαλίδα από την κορυφή. Ο Εσθονός που παραμένει πρωτοπόρος στη βαθμολογία με σεβαστή μάλιστα διαφορά από τους διώκτες του, έχει την πολυτέλεια να αποφύγει τα ρίσκα και να περιμένει, ένα παιχνίδι άγνωστο σε αυτόν…

Οι Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) και Kris Meeke (Toyota Yaris WRC) θα έχουν και σε αυτό τον αγώνα ρόλο υποστήριξης του team-mate τους, όπως αντίστοιχα και οι Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 WRC) και Craig Breen (Hyundai i20 WRC) του νο1 οδηγού της κορεατικής ομάδας, έχοντας πάντα στο μυαλό τους και τους βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Οι οδηγοί της M-Sport Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) και o επανεμφανιζόμενος μετά τον τραυματισμό του Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) είναι ικανοί να κάνουν την έκπληξη, όπως και ο ανεβασμένος Esapekka Lappi (Citroen C3 WRC).

Ο καιρός είναι βροχερός στο μεγάλο νησί, οι 22 ειδικές στα δάση της Ουαλίας θα είναι όπως πάντα λασπωμένες και όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά!

Κείμενο: Harris Klamouris

Photos: Rallypixels

Από Harris