Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα για τους πρωταγωνιστές του WRC και διεκδικητές του παγκόσμιου τίτλου μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους του Ράλλυ Καταλωνίας.

Χαμένος και εμφανώς στενοχωρημένος ο 6ακις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Ogier που είδε τις λιγοστές του ελπίδες για ακόμη έναν τίτλο να εξανεμίζονται. Ένα πρόβλημα με την υδραυλική υποβοήθηση στο τιμόνι της Citroen C3 WRC που οδηγούσε, του κόστισε περισσότερα από 3 λεπτά και κάθε ελπίδα διεκδίκησης μιας θέσης στο βάθρο, αναγκαία συνθήκη για να τον κρατήσει στο παιχνίδι.

Κερδισμένος και χαμογελαστός ο Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) που βλέπει το σχέδιο του να εφαρμόζεται κατά γράμμα και να του αρκεί ένας τερματισμός στο βάθρο για να κατακτήσει το πρωτάθλημα έναν αγώνα πριν το τέλος. Ο Εσθονός, που έχασε χρόνο καθαρίζοντας τις ειδικές, δεν πήρε ρίσκα και ολοκλήρωσε το σκέλος στην πέμπτη θέση, αφήνοντας τον Kris Meeke (Toyota Yaris WRC) μπροστά του να κυνηγήσει τα Hyundai.

Χαμογελαστός στο service park και ο επικεφαλής της Hyundai Andrea Adamo που είδε τα τρία i20 WRC να ολοκληρώνουν το σκέλος στις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης, έχοντας και οι τρεις οδηγοί του κερδίσει από τουλάχιστον μία ειδική! Καλύτερος όλων ο «γερόλυκος» Sebastien Loeb που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στις μισές ειδικές του σκέλους και διεκδικεί ακόμα μία νίκη! Ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε την ιδανική σειρά εκκίνησης του, έκανε σωστές επιλογές ελαστικών και πατάει κορυφή!

Ο Thierry Neuville που ακολουθεί, λιγότερα από 2 δευτερόλεπτα πίσω του, έκανε το καθήκον του οδηγώντας το i20 WRC στο όριο. Ο Βέλγος ελπίζει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και παράλληλα ο Ott Tanak να σταθεί άτυχος ώστε να ξαναμπεί στη μάχη του τίτλου. Το 1-2-3 της Hyundai συμπληρώνει ο Dani Sordo που γνωρίζει πως στην αγαπημένη του επιφάνεια την άσφαλτο μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω.

Την πρώτη 8αδα ολοκληρώνουν οι Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) και τα δύο Ford Fiesta WRC των Elfyn Evans και Teemu Suninen που ελπίζουν να τα πάνε καλύτερα στην άσφαλτο. O Esapekka Lappi  εγκατέλειψε με πρόβλημα στον κινητήρα της Citroen C3 WRC.

122 αγωνιστικά χιλιόμετρα περιλαμβάνονται στις ασφάλτινες ειδικές του Σαββάτου, οι οποίες αναμένονται στεγνές και θα κρίνουν σε μεγάλο ποσοστό τη νίκη.

Photos: Rallypixels

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris