Προσπαθώντας να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Thierry Neuville κάνει το καθήκον του ολοκληρώνοντας το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Καταλωνίας στην κορυφή της γενικής κατάταξης. Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai εναποθέτει πλέον τις ελπίδες του για να παραμείνει «ζωντανός» στη μάχη του τίτλου, στους teammates του στην κορεατική ομάδα οι οποίοι καλούνται να κρατήσουν πίσω τους τον επικεφαλής της βαθμολογίας Ott Tanak. O Neuville ξεκίνησε με ξεκάθαρο προσανατολισμό την πρώτη θέση στις ασφάλτινες ειδικές του δεύτερου σκέλους, κερδίζοντας τις δύο πρώτες, και στη συνέχεια οδήγησε με ασφάλεια ελπίζοντας να τον βοηθήσουν οι υπόλοιποι οδηγοί της ομάδας του Andrea Adamo.

Ο Εσθονός οδηγός της Toyota από την πλευρά του, εξαπέλυσε λυσσαλέα επίθεση στο απογευματινό loop του δεύτερου σκέλους κερδίζοντας όλες τις ειδικές (πλην της υπερειδικής) και μπήκε σφήνα ανάμεσα στα Hyundai i20 WRC των Dani Sordo και Sebastien Loeb που προσπαθούν να κρατηθούν μπροστά του. Με μια θέση στο podium o Tanak κατακτά κατά πάσα πιθανότητα τον τίτλο πριν τον τελευταίο αγώνα στην Αυστραλία (αν θεωρήσουμε ότι θα χάσει μόνο μια θέση από τον Neuville στην power stage) οπότε δεν θα αφήσει την ευκαιρία, που πιθανώς να του δώσουν τα Hyundai, να πάει χαμένη. Αν καταφέρει μάλιστα να βρεθεί στη δεύτερη θέση, θα αναπτερώσει και τις ελπίδες της Toyota στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Sebastien Loeb που ολοκλήρωσε το χωμάτινο σκέλος πρώτος, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των αντιπάλων του και στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του από τους δύο ομόσταβλούς του αλλά και τον Tanak. Ο βετεράνος πολυπρωταθλητής, όπως και ο Dani Sordo, θα τα δώσουν όλα την Κυριακή, αφενός για τους βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και αφετέρου για να εξωθήσουν τον ξανθομάλλη οδηγό της ομάδας του Tommi Makinen σε πιθανό λάθος.

Στην πέμπτη θέση και μακριά από τη μάχη του βάθρου βρίσκεται ο JariMatti Latvala (Toyota Yaris WRC) που θα οδηγήσει την τελευταία ημέρα χωρίς ρίσκα, αφού δεν απειλεί και δεν απειλείται. Ο Φινλανδός έκοψε ρυθμό μετά την εγκατάλειψη του τρίτου αυτοκινήτου της ομάδας, αυτό του Kris Meeke, μετά από έξοδο στην προσπάθεια του Ιρλανδού να απειλήσει τα Hyundai.

Την πρώτη 8αδα ολοκληρώνουν οι Elfyn Evans και Teemu Suninen με Ford Fiesta WRC και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Ogier (Citroen C3 WRC) που ελπίζει πλέον σε θαύμα (εγκατάλειψη Tanak) για να διατηρήσει τις ελπίδες του για το 7ο σερί πρωτάθλημα του.

Μπορεί οι ειδικές διαδρομές της Κυριακής να περιλαμβάνουν μόνο 74 αγωνιστικά χιλιόμετρα, όμως οι κλειστές μονομαχίες για το βάθρο και, κατά προέκταση, τον τίτλο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό.

Photos: Rallypixels

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris