Ανακοινώθηκε επιτέλους το καλεντάρι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2020. Οι φήμες που κυκλοφορούσαν τους τελευταίους μήνες ήταν πολλές, με τα Ράλλυ Ιαπωνίας και Σαφάρι να θεωρούνται δεδομένα ως οι νέοι αγώνες του θεσμού, το Ράλλυ Κορσικής εκτός προγράμματος και τα Ράλλυ Γερμανίας, Τουρκίας και Καταλωνίας να δίνουν μάχη για την διατήρηση της θέσης τους.

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, το Ράλλυ Ιαπωνίας και το Ράλλυ Σαφάρι είναι οι δύο από τους τρεις νέους αγώνες στο WRC, με μια έκπληξη, το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας να επανέρχεται κι αυτό στο πρόγραμμα! Τη θέση τους έχασαν το Ράλλυ Κορσικής, το Ράλλυ Καταλωνίας αλλά και το Ράλλυ Αυστραλίας με την Γερμανία και την Τουρκία να παραμένουν τελικά.

Το WRC είναι πλέον πιο «παγκόσμιο», με 5 από τους 13 αγώνες του εκτός Ευρώπης, με ότι συνεπάγεται αυτό σε κόστος για τις εργοστασιακές ομάδες που έχουν βάση τη γηραιά ήπειρο. Για Ράλλυ Ακρόπολις ούτε λόγος και ελπίζουμε τουλάχιστον αυτό να αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Πωταθλήματος, το πρόγραμμα του οποίου θα ανακοινωθεί αργότερα.

Καλή χρονιά να έχουμε!

Από Harris