Ο «αρχηγός» του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ο γεννημένος στη Gap Sebastien Ogier πήρε προβάδισμα στον αγώνα μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας του αγώνα που συμπλήρωνε το πρώτο σκέλος.

Ο 7 φορές νικητής του αγώνα κερδίζοντας τις δύο από τις τρεις απογευματινές ειδικές της Παρασκευής ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης υπερκαλύπτοντας το handicap από τον πρωτοπόρο της πρώτης ημέρας Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) που κέρδισε την τελευταία ειδική του σκέλους και την ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμής, τον team-mate του Ogier στην ομάδα της Toyota, τον Elfyn Evans που υπερίσχυσε σε όλες τις πρωινές διαδρομές. Οι διαφορές των τριών είναι πολύ μικρές, ειδικά για έναν αγώνα όπως το Ράλλυ Μόντε Κάρλο και όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά.

Το γεγονός της Παρασκευής ήταν η άσχημη έξοδος του Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) που βγήκε από το δρόμο με πολλά χιλιόμετρα καταστρέφοντας το νέο του αγωνιστικό, ευτυχώς χωρίς περαιτέρω συνέπειες για την υγεία του πληρώματος.

Χωρίς να μπορεί να ανταγωνιστεί τους τρεις πρώτους, ο Sebastien Loeb με το τρίτο Hyundai i20 WRC ακολουθεί στην τέταρτη θέση, με την επτάδα να συμπληρώνεται από τους νεαρούς Esapekka Lappi (Ford Fiesta WRC), Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC) και Takamoto Katsuta (Toyota Yaris WRC).

Δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές περιλαμβάνει το σκέλος του Σαββάτου, πριν τα αγωνιστικά κατηφορίσουν για το Μονακό ώστε να συμμετάσχουν στην τελευταία ημέρα . 

Αποτελέσματα 2ης ημέρας:

Από Harris