Οι περίφημες διαδρομές που περνάνε από την Col de Turini και την Col de Braus θα κρίνουν τον φετινό νικητή του Rallye Monte Carlo. Αυτό που άλλαξε σε σχέση με τα αποτελέσματα της Παρασκευής, ήταν η σειρά των δύο Toyota Yaris WRC με τον Elfyn Evans να παίρνει το προβάδισμα από τον Sebastien Ogier. Κατά τα άλλα, οι διεκδικητές της νίκης παραμένουν τρεις, με τον Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) που κέρδισε τις 3 από τις 4 ειδικές του Σαββάτου να βρίσκεται σε απόσταση βολής από τα δύο ασπροκόκκινα όπλα της ομάδας του Tommi Makinen. Οι πιθανότητες νίκης για καθέναν από τους τρεις είναι μοιρασμένες σε ίσα κομμάτια, με τον Ogier να διαθέτει την εμπειρία, τον Neuville τη δίψα και τον Evans, που προηγείται, τη θέληση.

Διατεθειμένος να παλέψει για την τέταρτη θέση δείχνει ο Esapekka Lappi (Ford Fiesta WRC) που μείωσε αισθητά τη διαφορά που τον χώριζε από τον πολυπρωταθλητή Sebastien Loeb (Hyundai i20 WRC) και δείχνει να προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο στο νέο του «παιχνίδι». Πιο πίσω οι Kalle Rovanpera και Takamoto Katsuta διατηρούν την έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα, μαζεύοντας αγωνιστικά χιλιόμετρα στα τιμόνια των Toyota Yaris WRC, ενώ ο Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) θα προσπαθήσει να «προσπεράσει» τρία Citroen C3 R5 για να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για το πρωτάθλημα οδηγών.

Η μάχη της τελευταίας ημέρας του Ράλλυ Μόντε Κάρλο αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες και είμαστε έτοιμοι να την παρακολουθήσουμε!

Αποτελέσματα 3ης ημέρας:

Από Harris