Το ταξίδι για το, πολλά υποσχόμενο, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2020 ξεκινάει.

Πρώτη στάση στις 23-26 Ιανουαρίου, το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ένας από τους παραδοσιακούς και πιο φημισμένους αγώνες του θεσμού, με τεράστια ιστορία και αντίστοιχη αίγλη. Τιμητικό παράσημο το ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο πριγκιπάτο του Μονακό, άθλο που έχουν καταφέρει θρύλοι του WRC στα 87 χρόνια ιστορίας που μετράει ο αγώνας!

Εμπειρία, υπομονή, σωστές επιλογές ελαστικών, ταχύτητα και αρκετή τύχη είναι ο συνδυασμός των στοιχείων που απαιτούνται στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, σε έναν αγώνα με ειδικές σε στεγνή ή βρεγμένη άσφαλτο, σε πάγο, ή σε χιόνι που όμοιος του δεν υπάρχει στο καλεντάρι του θεσμού και που τα τελευταία 10 χρόνια τον κερδίζουν Γάλλοι. Όχι κάποιοι τυχαίοι μάλιστα, αλλά οι πολλάκις Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Sebastien Ogier και Sebastien Loeb που έχουν μονοπωλήσει τις νίκες, είναι οι μοναδικοί από τους εν ενεργεία οδηγούς που τα έχουν καταφέρει και που θα προσπαθήσουν και φέτος!

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα λάβουν χώρα στην προκυμαία του Μονακό, μπροστά στο πιο χλιδάτο λιμάνι του κόσμου, ενώ ο κόσμος του WRC θα στρατοπεδεύσει για 4 ημέρες στην κωμόπολη της Gap, τη γενέτειρα του 6 φορές παγκόσμιου Πρωταθλητή Sebastien Ogier, στους πρόποδες των Γαλλικών Άλπεων. Η πανδαισία αγωνιστικού θεάματος ξεκινάει την Πέμπτη το βράδυ αμέσως μετά την εκκίνηση με δύο ειδικές διαδρομές στον ορεινό όγκο μεταξύ Monte Carlo και Gap, ενώ ακόμα 14 ειδικές διαδρομές γύρω από το κέντρο του ράλλυ θα δοκιμάσουν ανθρώπους και μηχανές για τρεις ακόμα ημέρες μέχρι τον τερματισμό στο πριγκιπάτο.

Το 2020 θα είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία του WRC που δεν θα υπάρχει αυτοκίνητο με το νο1 στις πόρτες! Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Ott Tanak που το δικαιούται, επέλεξε να αγωνιστεί με το νούμερο 8 με το οποίο κατέκτησε τον τίτλο το 2019.

Με την τράπουλα να έχει ανακατευτεί αρκετά το 2020 όσον αφορά τα ρόστερ των ομάδων, ο Πρωταθλητής Ott Tanak και ο Thierry Neuville αναμένεται να βάλουν δύσκολα στον ομόσταβλό τους στην ομάδα της Hyundai Sebastien Loeb, αλλά και στον Sebastien Ogier στην πρώτη του συμμετοχή με την ομάδα της Toyota. Οι δύο Γάλλοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές θα ανταγωνιστούν για τα σκήπτρα του βασιλιά του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, διεκδικώντας την 8η τους νίκη στον αγώνα!

Τα υπόλοιπα WRCars του αγώνα θα οδηγούν οι Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC), Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC), Esapekka Lappi (Ford Fiesta WRC), Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC), Gus Greensmith (Ford Fiesta WRC) με όλους να θέλουν να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά με καλό αποτέλεσμα.

Ελληνική συμμετοχή θα έχουμε και φέτος στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο! Οι Νικόλας Παυλίδης- Allan Harryman ταξιδεύουν για ακόμα μια χρονιά στο αγαπημένο τους ράλλυ και θα δώσουν τη δική τους μάχη για τερματισμό οδηγώντας Peugeot 208 R2 σε μια κατηγορία με πάρα πολλές συμμετοχές.

Καλή χρονιά!

Από Harris