Με πανηγυρικό τρόπο ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2020. Οι πρωταγωνιστές του θεσμού πήραν «χλιδάτη» εκκίνηση στη μαρίνα του Μόντε Κάρλο και απόλαυσαν την πρώτη νύχτα του αγώνα παρέα με χιλιάδες θεατές. Κλασικό πλέον το σημείο με τις συνεχόμενες στενές ανηφορικές φουρκέτες στην ειδική Bayons, με ατμόσφαιρα που όμοια της δεν υπάρχει πουθενά στο WRC, έδωσε λάμψη στην έναρξη της χρονιάς με τα πυροτεχνήματα και τα καπνογόνα να κάνουν τη νύχτα μέρα!

Με ένα τέτοιο πανηγύρι που ευχόμαστε σε κάθε φίλο των αγώνων να το ζήσει κάποια στιγμή, τα αποτελέσματα περνάνε σε δεύτερη μοίρα, χωρίς να υποτιμά κανείς την τρομερή επίδοση του Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) που διέλυσε τον ανταγωνισμό στα παγωμένα κομμάτια της Bayons και απέκτησε σεβαστό προβάδισμα 19 δευτερολέπτων από τον Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) που κέρδισε την πρώτη διαδρομή.

Οι Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) και Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) διεκδικούν την τρίτη θέση της γενικής 25 δευτερόλεπτα από την κορυφή, με τον πρώτο να «ψάχνεται» στην πρώτη επαφή του με το νέο του όπλο και τον δεύτερο να επιβεβαιώνει τα προγνωστικά που τον ήθελαν να διεκδικεί θέση στο βάθρο.

Πέμπτος ακολουθεί ο Sebastien Loeb με το τρίτο Hyundai i20 WRC, μπροστά από τους Esapekka Lappi (Ford Fiesta WRC) και Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC) που αμφότεροι κάνουν ντεμπούτο με τα νέα τους αγωνιστικά.

Η συνέχεια του πρώτου σκέλους δίνεται την Παρασκευή με 6 ειδικές διαδρομές και τις συνθήκες καιρού και οδοστρώματος να μεταβάλλονται συνεχώς.  

Αποτελέσματα 1ης ημέρας:

Από Harris