Το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Σουηδίας είχε έναν πρωταγωνιστή! Αυτός ήταν ο Βρετανός Elfyn Evans που έδειξε για ακόμα μια ημέρα ότι η προσαρμογή του στο Toyota Yaris WRC ήταν άμεση, κάτι που του επέτρεψε να επικρατήσει στις 3 από τις 4 ειδικές του Σαββάτου! Οι συνθήκες στις ειδικές διαδρομές ήταν διαφορετικές από αυτές του πρώτου σκέλους, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει αισθητά και το οδόστρωμα να γίνεται πιο μαλακό, ευνοώντας τους οδηγούς που ξεκινούσαν στις πιο πίσω θέσεις. Ο οδηγός της ομάδας του Tommi Makinen δεν άφησε περιθώριο στον ανταγωνισμό, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον δεύτερο Ott Tanak στα 17 δευτερόλεπτα και βρίσκεται πλέον μια ανάσα από τη νίκη, με την power stage μόνο να απομένει για τον τερματισμό. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών οι οργανωτές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν ακόμα μια ειδική, το πρώτο πέρασμα από τη Likenas της Κυριακής, ώστε αυτή να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση το μεσημέρι για τη διεξαγωγή της βαθμολογούμενης τελευταίας διαδρομής του ράλλυ.

Ο δεύτερος Tanak (Hyundai i20 WRC) προσπάθησε όσο μπορούσε για να πλησιάσει τον Evans, όμως δεν κρύβει ότι δεν αισθάνεται ακόμα άνετα στο νέο του «όπλο» για να πιέσει στο 100%.

Στη μάχη για την τρίτη θέση, σπουδαία μονομαχία δίνουν οι οδηγοί της Toyota Sebastien Ogier και Kalle Rovanpera με τη διαφορά που τους χωρίζει να μην ξεπερνάει το μισό δευτερόλεπτο υπέρ του 6ακις παγκόσμιου πρωταθλητή! Πίσω τους ακολουθούν ο σταθερός Esapekka Lappi (Ford Fiesta WRC) και ο νικητής του Ράλλυ Μόντε Κάρλο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) που δεν μπόρεσε να ανεβεί θέσεις και να πλησιάσει στο βάθρο.

Δεν άλλαξε κάτι στις τελευταίες θέσεις της 8αδας, με τους Craig Breen (Hyundai i20 WRC) και Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) να τη συμπληρώνουν χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο, μπροστά από το τελευταίο WRCar που συνεχίζει, το Toyota Yaris WRC του Takamoto Katsuta.

H 21χιλιομέτρων power stage Likenas απομένει για την ολοκλήρωση του μικρότερου αγώνα στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ!

Photos: Rallypixels

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris