GRally

Ειδήσεις από αγώνες ράλλυ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Νέα του WRC

WRC 2020- 02. Rally Sweden- preview- Η έλλειψη χιονιού συρρικνώνει τον αγώνα

Οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, η έλλειψη πάγου και χιονιού στις περισσότερες από τις προγραμματισμένες ειδικές του Ράλλυ Σουηδίας και οι άσχημες προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας για τις ημέρες του αγώνα όσον αφορά τη χιονόπτωση, ανάγκασαν τους οργανωτές να αναπροσαρμόσουν τα σχέδια τους.

Η επιλογή της ακύρωσης ολόκληρου του αγώνα θα ήταν καταστροφική για την τοπική οικονομία της περιοχής και αντί αυτού επιλέχθηκε η λύση της συρρίκνωσης του! Θα διεξαχθούν σχεδόν οι μισές ειδικές διαδρομές και περίπου 180 αγωνιστικά χιλιόμετρα, με εκκίνηση την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου και τερματισμό την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου. Στο ράλλυ δεν θα περιλαμβάνεται η ειδική Vargasen με το περίφημο Colin’s Crest και οι βαθμοί θα μοιραστούν κανονικά στους αγωνιζόμενους, αν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Οι συμμετοχές έφτασαν στις 55, μεταξύ των οποίων 11 πληρώματα με αυτοκίνητα κατηγορίας WRCar. Οι τρεις διεκδικητές του περσινού τίτλου, που ως φαίνεται θα παλέψουν σκληρά μεταξύ τους και φέτος, Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC), Ott Tanak (Hyundai i20 WRC), Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) πλαισιώνονται από τον «ιδιώτη» πλέον Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) που θέλει να πείσει εαυτόν και ομάδες ότι του ανήκει θέση στο θίασο του WRC, στη μάχη για τη νίκη. Η έκπληξη του Ράλλυ Μόντε Κάρλο Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) και οι Φινλανδοί οδηγοί της M-Sport Esapekka Lappi και Teemu Suninen που στα περίπου-χιόνια της Σουηδίας θα νιώθουν σαν στο σπίτι τους, θα διεκδικήσουν θέση στο βάθρο και, γιατί όχι, το κάτι παραπάνω. Με απόφαση των ανθρώπων της Hyundai σε συνεργασία με τον Sebastien Loeb, το τρίτο αυτοκίνητο της ομάδας θα οδηγήσει στη Σουηδία ο Craig Breen στην πρώτη του φετινή εμφάνιση με τους Κορεάτες, ενώ συνέχεια στην καλή του απόδοση στο ντεμπούτο του με το Yaris στο WRC θέλει να έχει ο Kalle Rovanpera.

Ας ελπίσουμε ότι ο θεός των αγώνων θα κάνει το θαύμα του και θα επιτρέψει τη διεξαγωγή του, έστω και πετσοκομμένου, Ράλλυ Σουηδίας.

Photos: Rallypixels