Με όλο τον πλανήτη να συγκλονίζεται από την επέκταση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, το Ράλλυ του Μεξικό ξεκίνησε κανονικά σε μια χώρα που ακόμα δεν έχει πληγεί αρκετά από την πανδημία και αναμένεται να είναι ο τελευταίος παγκόσμιος αγώνας που θα πραγματοποιηθεί για τους επόμενους, τουλάχιστον, δύο μήνες, αφού ήδη το Ράλλυ Αργεντινής που ήταν προγραμματισμένο για τα τέλη Απριλίου ακυρώθηκε. Σε αυτά τα πλαίσια και με το μυαλό όλων στην προσπάθεια περιορισμού του φαινομένου και των επιπτώσεων του, το ενδιαφέρον για έναν αγώνα αυτοκινήτου σαφώς περιορίζεται σε δεύτερη μοίρα.

Ο 5 φορές νικητής του αγώνα Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC) είναι αυτός που προηγείται με την ολοκλήρωση του σκέλους. Ενός σκέλους που ήταν αρκετά επεισοδιακό και σημαδεύτηκε από τη φωτιά που έκαψε ολοσχερώς του Ford Fiesta WRC του Esapekka Lappi στον τερματισμό της 7ης ειδικής του αγώνα και οδήγησε στην ακύρωση της επόμενης. Η φωτιά ξεκίνησε από το πίσω μέρος του Fiesta και όταν την αντιλήφθηκε το πλήρωμα ήταν πλέον αργά για να σωθεί το αγωνιστικό, με τον Lappi νε βρίσκεται μέχρι εκείνο το σημείο στην τέταρτη θέση της γενικής.

Δεκατρία δευτερόλεπτα πίσω από τον 6ακις Παγκόσμιο Πρωταθλητή που δείχνει ότι ξέρει τον τρόπο να πατάει στην κορυφή στο ράλλυ του Μεξικό,  ακολουθεί ο  Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC), με τον νεαρό Φινλανδό να επιστρέφει σε χρόνους κορυφής μετά από καιρό.

Καταστροφικό ήταν το ξεκίνημα για την Hyundai, με όλους τους οδηγούς της ομάδας να αντιμετωπίζουν προβλήματα, αποδεικνύοντας βέβαια την ταχύτητα του αυτοκινήτου, αφού όλοι τους κέρδισαν ειδικές! Μπορεί ο Ott Tanak να βρέθηκε στην τέταρτη θέση της κατάταξης στη βραδινή ανασυγκρότηση της Παρασκευής, θα ήταν όμως πολύ ψηλότερα αν δεν υπερέβαλλε στην τέταρτη ειδική στραβώνοντας την πίσω δεξιά ανάρτηση, χάνοντας 45 δευτερόλεπτα. Πολύ χειρότερα ήταν τα πράγματα για τους Thierry Neuville και Dani Sordo που εγκατέλειψαν από μηχανικά προβλήματα. Θέμα με τα ηλεκτρικά του i20 WRC καθήλωσε τον Neuville «στον πάγκο», με τον Βέλγο μάλιστα να βρίσκεται σε θέση βάθρου μέχρι να αποχωρήσει από το σκέλος, ενώ πρόβλημα με τον κινητήρα έστειλε τον Sordo «στην κερκίδα» αφού δεν θα επανεκκινήσει.

Μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον Εσθονό Παγκόσμιο Πρωταθλητή βρίσκεται το  Toyota Yaris WRC του Elfyn Evans, ενώ αυτό του Kalle Rovanpera ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. Ο Tommi Makinen είναι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση των δύο νεαρών οδηγών της ομάδας, με τον Βρετανό επικεφαλής της βαθμολογίας του πρωταθλήματος να χάνει αρκετό χρόνο «καθαρίζοντας» το δρόμο αφού εκκινούσε πρώτος στις γλιστερές ειδικές του αγώνα.

Την πρώτη 6αδα συμπληρώνει ο Gus Greensmith (Ford Fiesta WRC), εκμεταλλευόμενος και τα προβλήματα πολλών αντιπάλων του.

Το σαββατιάτικο σκέλος του Ράλλυ Μεξικό περιλαμβάνει 9 ειδικές διαδρομές και 134 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

 Photos: Rallypixels

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris