Στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Μεξικό συνεχίζεται στις 12-15 Μαρτίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, με τον 3ο γύρο του θεσμού. Με τον κορωνοϊό να μην επηρεάζει ακόμα τη χώρα της κεντρικής Αμερικής, 39 πληρώματα από Ευρώπη και Αμερική θα ριχτούν στη μάχη με τις πέτρες και τη σκόνη για να επιβιώσουν σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες του WRC.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) είναι αυτός που θα ανοίγει το δρόμο στους υπόλοιπους, τουλάχιστον την πρώτη ημέρα και οι πιθανότητες  του να επαναλάβει τις καταπληκτικές εμφανίσεις των δύο πρώτων αγώνων είναι σαφώς μειωμένες. Το μπαλάκι για τη διεκδίκηση της νίκης πέφτει λοιπόν στους συνήθεις υπόπτους, Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC), Ott Tanak (Hyundai i20 WRC) και Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC), με τον Γάλλο 6ακις Παγκόσμιο Πρωταθλητή να είναι ο μόνος από τους συμμετέχοντες που έχει γευτεί τη χαρά της νίκης στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής και μάλιστα 5 φορές και τον Εσθονό κάτοχο του τίτλου να εκκινεί από την πιο πλεονεκτική θέση.

Σε ένα ράλλυ που απαιτεί εμπειρία, μικρό καλάθι κρατάνε οι Esapekka Lappi (Ford Fiesta WRC), Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) και Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα διεκδικήσουν μαζί με τον Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) που έχει καλή παράδοση στο Μεξικό, θέση στο βάθρο αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Την τελευταία θέση των οδηγών με αυτοκίνητα WRC θα προσπαθήσει να αποφύγει ο Gus Greensmith με το τρίτο Ford Fiesta WRC της M-Sport στοχεύοντας σε συλλογή εμπειριών.

Ο αγώνας ξεκινάει την Πέμπτη το βράδυ (Παρασκευή χαράματα για την Ελλάδα) με δύο υπερειδικές στους δρόμους του Guanajuato και συνεχίζεται με 3 ημέρες γεμάτες δράση στα βουνά γύρω από την Leon που αποτελεί το κέντρο του αγώνα.

Ανυπομονούμε για την εκκίνηση του αγώνα και τις φωτογραφίες γεμάτες χρώματα από το rallypixels!

Από Harris